Les matriculacions d’embarcacions a Catalunya creixen un 16% al gener, per sobre la mitjana espanyola

Catalunya (ACN).- Les matriculacions d’embarcacions a Catalunya durant el mes de gener s’han incrementat un 16% respecte al mateix període de l’exercici anterior, segons les dades publicades aquest dijous per l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN).

En concret, al país s’han matriculat 29 vehicles, xifra que representa un 16% sobre el total a l’Estat. En aquest sentit, Catalunya es manté com la segona comunitat on més embarcacions s’han comercialitzat, superada només per Andalusia amb una quota del 17,5%. Pel que fa al conjunt de l’Estat, al gener s’han matriculat 188 embarcacions, un 1% més en termes interanuals.
Pel que fa al mercat de lloguer, aquest ha experimentat un creixement del 87% respecte al gener de l’any passat, amb 39 matriculacions d’embarcacions per a aquest ús.
Les xifres d’aquest primer mes de l’any contrasten amb les del gener de 2021, quan el mercat nàutic va experimentar una caiguda del 18%. “Això ens fa pensar que la pròxima temporada serà positiva per al sector; són bones dades que posen de manifest que el mercat es prepara per a una campanya on l’experiència nàutica com a opció de turisme continuarà seduint“, ha apuntat el secretari general d’ANEN, Carlos Sanlorenzo.

Tags: activitats nàutiques, augment, Catalunya, comerç, embarcacions, estadística, matriculació, mercat, societat, vaixells
Notícia anterior
Model 720. Declaració de béns i drets a l’estranger
Notícia següent
Les noves varietats de raïm resistents: eines per reduir l’ús de fitosanitaris i millorar la sostenibilitat de la vinya

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes