Les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo es disparen un 67,5% a Catalunya

Barcelona (ACN).- Les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo es van disparar un 67,5% a Catalunya entre gener i juliol en comparació amb el mateix període de l’any passat, fins a les 985 unitats, segons dades de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (Anen).

A la demarcació de Barcelona, es van comercialitzar 558 embarcacions noves, un 60,8% més; a les comarques gironines se’n van registrar 314, un 85,8% més i a la demarcació de Tarragona 102, un 47,8% més. Pel que fa a les comarques de Lleida es van matricular 11 embarcacions davant les 3 del mateix període del 2020. Al conjunt de l’Estat, les vendes van créixer un 12% entre gener i juliol respecte al 2019, fins a les 5.177, i un 36% en comparació amb el 2020.
En alguns mercats, com el de les motos nàutiques i determinats segments d’embarcacions a motor s’estan veient afectats per la falta d’estocs, a nivell internacional, i que ocasions retards en l’entrega d’embarcacions d’esbarjo. Les empreses esperen que amb el restabliment de la mobilitat i la normalització de la cadena logística aquest any es tanqui en positiu i que el creixement es mantingui el 2022.
Per eslores, creixen tots els segments en l’acumulat de l’any al conjunt de l’Estat. Les embarcacions menors, de fins a vuit metres, segueixin sent les més demanades, amb una quota del 87%. El segment d’entre 8 i 12 metres suposen el 9,8% i el segment d’entre 12 i 16 metres un 3,2% de quota. Les embarcacions més grans, de 16 metres (representen l’1% del mercat nàutic) s’han matriculat 50 untats en el període entre gener i juliol i registren el major creixement de l’11,1% en comparació amb el 2019, abans de la crisi de la Covid.
Per tipus d’embarcació, els vaixells a motor concentren el 45,8% de la quota de mercat i van créixer un 59%, Les motos d’aigua són el següent mercat amb més demanda, un 26% però amb un creixement més moderat, del 2,4%, per la manca d’estocs. Les matriculacions de velers, en l’acumulat de l’any, són les que més han crescut, fins a un 63%, amb un segment que representa el 8%.

Tags: activitats nàutiques, augment, Catalunya, Comarques gironines, comerç, embarcacions, esbarjo, matriculació, motor, societat
Notícia anterior
L’hospital de Palamós pateix dies de “col·lapse” pels ingressos de Covid-19 i deriva pacients al sociosanitari
Notícia següent
L’hospital de Figueres comença a derivar pacients davant la pressió provocada per la nova onada de coronavirus

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes