Les restriccions d’accés al cap de Creus per Roses eviten l’entrada de 28.100 vehicles al parc natural

Roses (ACN).- Les restriccions d’accés al cap de Creus per la zona de Roses han evitat l’entrada de 28.100 vehicles al parc natural aquest estiu.

La limitació d’entrada per carretera va començar el 15 de juliol i s’ha fet per tercer any, com a mesura de protecció per evitar saturacions, minimitzar l’impacte al medi natural i reduir riscos en casos d’emergències. Les restriccions han estat actives a Roses cada dia entre les 10.30 i les 16.30 hores per a vehicles de quatre rodes o superiors, a través d’un punt de control d’accés situat a l’alçada de la Torre d’en Sastre i gestionat amb informadors. La segona quinzena de juliol han evitat l’accés al parc de 400 vehicles al dia de mitjana i durant l’agost aquesta xifra ha ascendit fins als 700.
El regidor de Medi Ambient de Roses, Lluís Espada, remarca en un comunicat que les dades avalen “l’efectivitat de la mesura“: “Permeten fer una valoració positiva de la implantació d’aquest sistema, ja que ha permès assolir els objectius marcats, evitant massificacions, problemes de mobilitat, l’impacte negatiu sobre el medi i possibles riscos en casos d’emergències“.
Tot i això, el regidor apunta que és un projecte “de llarg recorregut” que el govern municipal vol anar “millorant gradualment“. De cara a l’any que ve, preveuen millorar la informació i difusió de les mesures i, també, incrementar la senyalització al nucli de Roses per evitar que molts vehicles puguin fins al punt de control i hagin de recular un cop allà. A més, també estudien ampliar la franja horària de restricció del pas al parc i impulsar projectes per tenir aparcaments a més llarg termini.

Tags: accés, Alt Empordà, balanç, entrada, espais naturals, Parc Natural del Cap de Creus, protecció, restriccions, Roses, societat, vehicles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Les víctimes mortals en accidents a les carreteres catalanes baixen un 19% aquest mes d’agost
Notícia següent
Jornada de portes obertes per donar a conèixer la nova etapa de l’Escola de Ciclisme de Forallac 2023-2024

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes