Les xarxes territorials de museus publiquen tres llibres il·lustrats per conèixer millor els museus catalans

Catalunya (ACN).- Les xarxes territorials de les comarques gironines, de les terres de Lleida i Aran, i de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre han presentat un nou projecte editorial que vol aproximar els museus catalans a la ciutadania.

Les tres publicacions, impulsades per les xarxes territorials de museus, formen part de la col·lecció “Cerca i troba” de l’Editorial Mediterrània, especialitzada en educació, art, cultura i tradicions catalanes en general, i en públics infantil, juvenil i familiar. El llibres són “Museus de les comarques de Girona” il·lustrat per Roser Mata; “Museus de les terres de Lleida, Pirineus i Aran”, il·lustrat per Elisa Munsó i “Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre” il·lustrat per Miguel Bustos.
La col·lecció va néixer a iniciativa de l’editorial i va veure la llum ara fa un any, en ple desconfinament. Els tres volums se sumen als ja publicats en la mateixa col·lecció Cerca i troba de l’editorial Mediterrània sobre els museus de la ciutat de Barcelona i els museus de ciència i tècnica de Catalunya.
Els llibres, il·lustrats per professionals del territori, proposen una nova manera d’aproximar-se i de conèixer els museus catalans. Presenten el patrimoni dels museus, a l’estil del britànic “On és Wally?”. A través de les seves pàgines, les persones lectores hauran de buscar centenars d’objectes que formen part dels museus de les xarxes. S’ofereixen diferents nivells de dificultat perquè grans i petits hi puguin jugar alhora que aprenen i descobreixen l’oferta cultural de Catalunya. Una pàgina final ofereix curiositats per seguir buscant en les il·lustracions. Perquè sigui el més accessible possible a tots els públics, aquesta part final disposa d’un codi QR que permet ampliar la mida de lletra i alhora permet fer una lectura de pantalla per a persones cegues o amb dificultats visuals.
El projecte ha comptat amb l’assessorament d’una pedagoga i treballadora social que ha assessorat en temes de gènere, igualtat, família i diversitat cultural. Una iniciativa que té vocació de creixement i vol esdevenir la primera col·lecció per públic familiar del patrimoni museístic català.
El llibre “Museus de les comarques de Girona” ha estat il·lustrat per Roser Mata que ha il·lustrat els 26 museus que formen part de la xarxa de museus gironina i 300 objectes que grans i petits hauran de trobar.

Tags: Catalunya, Comarques gironines, cultura patrimoni, historia, infantil, infants, llibres, museus, novetat editorial, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Rt puja a 1,13 i el risc de rebrot a 56 (+1), amb 1 ingressat menys (339) i 1 crític més a l’UCI (86)
Notícia següent
La DO Empordà aposta per les varietats autòctones per revertir el descens del 20,6% de vendes durant el primer semestre

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes