L’Escala tanca la platja de l’Illa Mateua després que s’hagin desprès dues pedres de grans dimensions

L’Escala (ACN).- L’Ajuntament de l’Escala ha tancat la platja de l’Illa Mateua després que s’hagin desprès dues pedres de grans dimensions a la zona i hagin anat a parar a la zona on s’instal·len els banyistes.

Per evitar riscos, el consistori ha decidit posar dos cartells a les escales d’accés que porten fins a la cala, on s’adverteix que hi ha risc de despreniments i s’informa que la platja està tancada. En paral·lel, l’Ajuntament també ha enviat un informe al parc natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter i al servei de Costes perquè estudiïn si cal col·locar una malla de retenció que eviti més despreniments. De fet, el sistema ja es va posar a part d’aquesta petita cala (on la platja està formada per còdols i roques).
La platja de l’Illa Mateua està situada a peu de penya-segat. Ocupa una petita cala i està formada sobretot per còdols i roques. Fa anys, part de la zona de platja ja es va cobrir amb una malla de retenció.
Ara, però, a la zona d’accés, on l’altura del penya-segat és baixa, s’han desprès dues roques de grans dimensions. Arran d’això, i per evitar riscos, l’Ajuntament ha decidit tancar temporalment la platja de l’Illa Mateua.
El consistori ha col·locat cartells informatius a les escales que porten cap a l’aigua, advertint que hi ha risc de despreniment, i explicant als banyistes que la platja està tancada. Tot i això, i que els cartells estan en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) alguns d’ells se salten la prohibició.

Informe al parc i a Costes
En paral·lel a aquesta mesura, l’Ajuntament ha enviat un informe al parc natural del Montgrí i al servei de Costes perquè estudiïn si cal col·locar una malla de retenció a l’accés a la platja. “Ens hem vist obligats a prendre aquesta decisió mentre no s’analitza si cal fer alguna actuació”, diu l’alcalde, Josep Bofill, en referència al tancament d’accés a l’Illa Mateua. “Insistirem per intentar que, si cal fer-hi res, es dugui a terme de la manera més ràpida possible“, conclou.

Tags: accés platges, Ajuntament de l'Escala, Alt Empordà, banys, cala, desprendiment, medi ambient, Parc Natural del Montgrí, serveis, societat, successos, tancament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Platja d’Aro ampliarà la comissaria de la Policia Local per instal·lar més càmeres de seguretat al municipi
Notícia següent
Balanç provisional de la segona onada de calor de l’estiu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes