L’espai polivalent de les galeries Carme de Palamós acull l’acte de presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2022

Palamós.- El proper dimarts 23 de novembre, a les 19:30 hores, tindrà lloc la presentació a Palamós de la nova edició catalana de l’Agenda Llatinoamericana 2022.

Aquest acte es durà a terme a l’espai municipal polivalent de les galeries Carme (c/ de Dídac Garrell i Tauler, 10, 1r pis).
Aquesta és una activitat que organitza cada any i durant aquesta època, el Departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Palamós i la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana, en col·laboració amb les entitats locals que formen la taula “Palamós Solidari”.
Enguany la presentació de l’agenda anirà a càrrec de Roser Font, mestra, sindicalista i activista en l’àmbit de la cooperació. L’acte també comptarà amb la participació de Xavier Canaleta, professor universitari de l’escola La Salle a la Universitat Ramon Llull, el qual explicarà en què consisteix l’activitat de la Fundació Proide en l’àmbit de la cooperació internacional.
El Departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Palamós ha adquirit prop d’un centenar d’aquestes agendes que seran distribuïdes gratuïtament al públic assistent a l’acte de presentació de dimarts vinent.
L’edició en català de l’Agenda Llatinoamericana Mundial és de dos mil exemplars. Enguany aquesta publicació arriba a la seva 31a edició, amb el lema “Organització popular. Esperança i acció transformadora”.
En el seu contingut es recull una cinquantena d’articles per reflexionar sobre diferents lluites socials: feminisme, ecologisme, immigració o pacifisme, com a moviments populars que són indispensable per avançar en les millores socials i que han d’agafar una nova embranzida en la postpandèmia.

La funció solidària de l’agenda
Amb aquest acte de presentació es permet donar a conèixer a tots els assistents, el treball i els objectius d’aquesta publicació, però també la realitat que viuen actualment molts països del tercer món, per als quals va destinada la recaptació econòmica d’aquesta agenda, fent realitat molts dels projectes solidaris que s’hi desenvolupen.
A banda de la funció solidària de recollir fons econòmics per a la col·laboració amb entitats i projectes que treballen per l’ajut als països més pobres, l’Agenda Llatinoamericana esdevé una eina pedagògica que recorda dates i fets significatius relacionats principalment amb la realitat dels pobles més oprimits, o bé les persones que amb el seu treball i esforç han aconseguit fites importants per seguir humanitzant el planeta.

Tags: agenda llatinoamericana, cooperació, palamós, presentacio, societat, solidaritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Torna a Begur el Cros Escolar Comarcal del Baix Empordà
Notícia següent
Un recorregut pels Pessebres de Josep Mir al Museu de la Mediterrània de Torroella

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes