L’Estat treu a informació pública el projecte de la plataforma d’assaig d’eòlica marina Plemcat

Sant Pere Pescador (ACN)

L’Estat treu a informació pública la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia i de construcció, declaració d’impacte ambiental i la petició de declaració d’utilitat pública del projecte de plataforma d’assaig d’eòlica marina Plemcat.

El projecte afecta els termes municipals de Sant Pere Pescador, l’Escala, l’Armentera, Ventalló, Sant Mori i Vilaür, comptarà amb una espai de 7,4 quilòmetres quadrats on s’hi podran ubicar fins a tres prototips de 15 MW de potència unitària, una boia de connexió flotant i una línia d’evacuació a l’alta tensió soterrada de 66 kV. La línia tindrà 25,8 km que discorreran sota l’aigua i 16,2 terrestres. El projecte també contempla una subestació elèctrica elevadora al terme de Vilaür.
El BOE publica aquest divendres que el Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica sotmet a informació pública el projecte. Això inclou la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia i de construcció, l’elaboració de la declaració d’impacte ambiental i la sol·licitud de declaració d’utilitzat pública del Plemcat.
Segons consta a l’anunci oficial, la plataforma d’assaig, que promou el Govern, preveu l’establiment d’una zona de més de 7 quilòmetres quadrats sobre la làmina d’aigua on s’hi podran posar fins a tres prototips d’aerogeneradors flotants d’un màxim de 15 MW de potència unitària. L’alçada màxima serà de 261 metres i comptarà amb una boia de connexió submergible que connectarà amb la línia d’evacuació a l’alta tensió de 66 kV. En total, 25,8 km discorreran soterrats sota el mar i 16,2 ho faran per terra fins a la subestació de 132/66 kV que s’aixecarà al terme de Vilaür.
Des del Govern, asseguren que el cable terrestre soterrat seguirà camins ja existents i evitarà ocupar camps de cultiu. Tot i això, afirmen, en els punts on no sigui possible “es podrà continuar cultivant sobre la traça sempre que no es plantin arbres d’arrels profundes”. La profunditat del soterrament se situarà en un mínim d’1,42 metres, en funció del terreny.
La línia terrestre soterrada discorrerà pels termes de Sant Pere Pescador r (443 metres), L’Escala (1.210 metres), L’Armentera (689 metres), Ventalló (8.283 metres), Sant Mori (3.181 metres) i Vilaür (2.485 metres).
Un cop l’energia arribi a la subestació de Vilaür s’evacuarà a la xarxa de connexió d’E-distribución, que farà una connexió directa a la línia aèria de Juià-Torrevent de 132 kV.
Segons l’anunci d’informació pública, el projecte costarà 62,4 milions d’euros i tindrà una potència màxima instal·lada de 30 MW.
El projecte, que s’ubicarà a la zona anomenada Leba 1 prevista al POEM, se situarà a 19,36 quilòmetres del cap de Creus; 17,2 de Cadaqués; 22,3 de Roses; 28 de Sant Pere Pescador; 23 de l’Escala i a 16,1 de l’Estartit.
Amb la publicació al BOE, s’obre un període de trenta dies per presentar-hi al·legacions.

Els contractes dels prototips, pendents
Precisament, fa unes setmanes l’ACN avançava que, tot i que la tramitació del projecte continuava endavant, la falta de pressupost obligava a ajornar la signatura dels contractes amb les empreses que han d’instal·lar prototips a la plataforma.
En una resolució de finals de març, la comissió del Plemcat informava que la concreció de les condicions dels contractes a formalitzar entre l’Institut d’Investigació en Energia de Catalunya (IREC) –que es fa càrrec del projecte– i els adjudicataris quedava “temporalment posposada fins a nou avís” i, per tant, la firma dels contractes, també.

Tags: Alt Empordà, assaig, energies renovables, medi ambient, parc eòlic, Sant Pere Pescador, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Dos empordanesos resseguiran corrent el perímetre del Baix Empordà per recaptar diners per la lluita contra la leucèmia
Notícia següent
La primera edició del Costa Brava Blue Fest tindrà lloc entre el 7 i el 14 de juny

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes