L’Executiu amplia fins a 5,7 milions d’euros els ajuts destinats al desenvolupament local participatiu de les zones de pesca

Catalunya.- El Govern ha ampliat fins a 5.723.529 euros la convocatòria d’ajuts per a l’aplicació de les estratègies de desenvolupament local participatives portades a terme pels Grups d’Acció Locals Pesquers (GALP).

Aquests ajuts s’emmarquen en el Programa Operatiu del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) 2014-2020.
Inicialment el Govern havia aprovat una dotació de dues anualitats destinant 2 milions d’euros a aquestes actuacions, però avui s’ha acordat ampliar-ho per un import de 3.723.529 euros i cobrir, així, el període de programació del FEMP fins a l’any 2022. A més, s’ha incrementat la dotació prevista per al 2019 per donar resposta a les iniciatives que s’estan identificant en el territori.
Els ajuts tenen caràcter de subvenció directament aplicable a les despeses ocasionades per les inversions que generen activitat econòmica i cohesió social en l’aplicació de les estratègies de desenvolupament local proposades pels GALP i aprovades pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

El Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) 2014-2020 obre una oportunitat per al desenvolupament local participatiu mitjançant la creació de Grups d’Acció Locals Pesquers (GALP). Els GALP són els encarregats del disseny i el desenvolupament d’estratègies per a la gestió dels ajuts del FEMP en el seu àmbit territorial, de manera que la gestió sigui de baix a dalt, tot permetent centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix.

Les estratègies de desenvolupament local pesquer s’adreçaran a:

  • la creació de llocs de treball del sector pesquer,
  • l’augment del valor afegit dels productes de la pesca i l’aqüicultura,
  • la diversificació de l’activitat pesquera (amb una important incidència en el turisme pesquer i la pesca turisme),
  • el foment de l’economia blava,
  • la protecció del medi ambient territorial,
  • la protecció i recuperació del patrimoni cultural dels municipis pesquers, el foment de la cohesió social (amb una important incidència sobre la incorporació de la dona i del jovent, i la formació i capacitació dels professionals del sector pesquer), i
  • l’impuls en les comunitats locals de mecanismes de participació local i nous models de governança.

Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030 (EMC), amb iniciatives i projectes que connecten les línies estratègiques d’actuació (LEAS) de l’EMC amb els ciutadans i el territori, fomentant un desenvolupament sostenible i respectuós amb l’ús de la mar, la creació i el manteniment d’ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i un marc de governança innovador que en garanteixi l’operativitat.

Tags: ajuts al desenvolupament, confraria de pescadors, Generalitat, pesca, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Govern destina 10 milions d’euros per combatre la crisi de la fruita dolça
Notícia següent
La sisena edició de la Setmana Internacional dels Mercats arriba a les comarques gironines amb el lema “Estimo el meu mercat”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes