L’exposició col·lectiva “3NOUS” mostra l’obra de tres ceramistes novells de gran projecció al Terracotta Museu de la Bisbal

La Bisbal d’Empordà.- Aquest divendres 16 de juliol s’obrirà al públic l’exposició col·lectiva “3NOUS” a l’espai “La Peixera” del Terracotta Museu. Aquesta nova exposició, que es podrà visitar fins a l’11 d’octubre, vol donar visibilitat al treball de tres exalumnes de la promoció 2018-2020 del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria de l’INS La Bisbal, una aposta de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i del Museu per potenciar als ceramistes locals de nova fornada.

Des del 2017, el Terracotta Museu acull en les seves instal·lacions l’Aula-Taller del CFGM de Terrisseria de la Bisbal d’Empordà, uns estudis creats al 2016 gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament, l’Associació de Ceramistes i el Departament d’Educació. D’aquesta manera el Museu va passar a ser, a més d’un centre patrimonial que conserva el llegat de la indústria ceràmica bisbalenca, un dels espais claus de la formació dels futurs ceramistes bisbalencs.
Els tres artistes que exposaran seran l’Oriol Klis Guillén, la Mª Elena Díaz Venchiarutti i Tzu, que presentaran els seus projectes de creació i investigació ceràmica realitzat a l’espai-Taller que l’Associació de Ceramistes disposa al Terracotta Museu, amb el mentoratge de tres ceramistes de l’associació: l’Emili Biarnès, la Mar Marcelino i en David Rosell.

Oriol Klis Guillén
Amb l’acompanyament de l’Emili Biarnès, presenta una representació del seu treball on tècnica i concepte es troben en un resultat plàstic que cerca la fidelitat a la idea inicial. Les seves peces són un reflex de la base ceràmica apresa durant els últims anys: modelat de fang vermell, reproducció de peces amb motlles de guix, modificació de frites industrials i coccions a baixa temperatura.

Ma. Elena Díaz Venchiarutti
El seu treball mostra com passat i present s’uneixen obrint nous camins en el procés de creació i realització d’una peça. Amb l’assessorament de la Mar Marcelino, uneix dues tècniques tan diferents com el torn i la impressió 3D en un procés de recerca i aprenentatge que li obre les portes a noves i infinites creacions sense defugir, en cap cas, el treball artesanal del qual és hereva.

Tzu
L’artista fusiona ceràmica i música amb el projecte “Do Re Mi Fang!” i presenta un aparell musical que recorda un piano, capaç de produir una escala microtonal de 24 tons en l’interval d’una octava convencional, del G6 (Sol6) a G7 (Sol7). Realitzat amb la tutorització de David Rosell i amb la impressora 3D del Terracotta Museu, aquest primer instrument facilitarà poder conèixer diversos aspectes tècnics que li interessen per a la producció d’altres instruments amb ceràmica.
L’exposició “3NOUS” s’inaugurarà el mateix dia 16 de juliol a les 19:30 hores, i comptarà amb la participació dels artistes i dels mentors. També intervindran Joan Vilà-Clara, president de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal; i Enric Marquès, alcalde de la Bisbal i president del patronat del Terracotta Museu.

Tags: 3D, ceràmica, ceramistes, cicle formatiu, cultura, exposició temporal, investigació, La Bisbal d'Empordà, societat, tecnologia, Terracotta Museu, terrisseria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La festa de la Mare de Déu del Carme torna aquest cap de setmana a Begur amb la processó marítima
Notícia següent
Els municipis gironins davant el toc de queda: entre els qui el veuen “necessari” i els que s’hi oposen frontalment

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes