L’exposició d’homenatge a Salvat Papasseit arriba a Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols

Una trentena d’obres de dinou fotògrafs diferents conviden l’espectador a endinsar-se en l’obra poètica de Joan Salvat Papasseit en l’exposició col·lectiva itinerant “Homenatge a Joan Salvat Papasseit 1894-1924”, que es pot veure des de l’1 de juny fins al 14 de juliol a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols.

Fins ara l’exposició ja ha visitat Verges, Figueres, Sant Cugat del Vallès, Torroella de Montgrí i Santa Cristina d’Aro. Més endavant serà a Girona i a Vic, entre d’altres poblacions. És una iniciativa de l’associació fotogràfica Foto Torroella que, d’aquesta manera, homenatja el poeta en l’any de la celebració del centenari de la seva desaparició.
L’any 2024 es compleixen cent anys de la mort de Joan Salvat-Papasseit, poeta oblidat durant molt de temps i, a parer nostre, no prou reivindicat encara avui, a pesar dels esforços puntuals que des de diversos camps de la cultura s’han anat fent durant tots aquests anys”, assegura Eugeni Prieto, que ha coordinat la mostra, en el text de presentació de la mateixa.
Foto Torroella vol posar un granet de sorra en aquesta tasca i ho fa amb aquesta exposició dels seus associats i associades que s’enfronten a l’obra i trajectòria del poeta a través d’un conjunt de fotografies que tot i centrar-se, majoritàriament, en poesies concretes (de vegades des de diversos punts de vista) també recullen aspectes de la seva trajectòria humana.
Amb aquesta exposició volem, dintre de les nostres possibilitats, reivindicar la seva obra i ajudar a la tasca de divulgació que, aprofitant el centenari i amb l’excusa de l’exposició, amb xerrades, lectures o qualsevol altra activitat ajudi a recordar el poeta i la seva obra”, conclou Prieto en nom de Foto Torroella.
Sota l’empara de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, la commemoració dels 100 anys de la mort de Joan Salvat Papasseit, vol reivindicar la figura d’aquest poeta d’avantguarda, considerat avui en dia un dels escriptors clau del segle XX.
Foto Torroella és una entitat nascuda l’any 1999 que agrupa fotògrafs aficionats principalment del Baix Empordà i la resta de les comarques gironines. Cada mes organitza una exposició fotogràfica al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí amb obres d’autors, sovint provinents d’arreu de l’estat, tant professionals com aficionats. També convoca la Beca Foto Torroella per a la realització de treballs fotogràfica i organitza el festival de fotografia Mirades amb exposicions a Torroella de Montgrí i altres poblacions properes.

Tags: Casa Irla, cultura, exposició temporal, fotografia, poesia, Sant Feliu de Guíxols, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
SOS Costa Brava organitza l’acte “El mar de la Costa Brava, espai marí a protegir” amb motiu del Dia Internacional dels Oceans i els Mars
Notícia següent
Nova edició del “Música i tapes” al pati de Can Plaja de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes