L’hospital de Figueres estrena un robot de desinfecció amb llum ultraviolada, que permetrà netejar tot el Bloc Quirúrgic

Figueres (ACN).- L’hospital de Figueres ha estrenat un robot de desinfecció amb llum ultraviolada.

Es tracta d’un dels aparells que la Comissió Europea ha donat a diversos centres, entre els quals el de referència a l’Alt Empordà. L’hospital l’ha destinat al Bloc Quirúrgic i el robot és capaç de desplaçar-se des de la sala que ha de netejar fins el seu punt de recàrrega de manera autònoma. En total, s’ocupa de la desinfecció de sis sales. L’aparell permet netejar instal·lacions, mobiliari i l’aire dels espais sanitaris en deu minuts, sense posar en risc els pacients ni els professionals, la qual cosa millora i simplifica la neteja de les zones assistencials.
Des de la direcció de l’hospital de Figueres destaquen que aquest robot permetrà prevenir i reduir la propagació de malalties infeccioses, virus, bactèries, fongs i altres microorganismes orgànics perjudicials. Una de les grans diferències amb altres tipus d’aparells semblants és que aquest és autònom i, un cop configurat, és capaç de prendre decisions i recol·locar-se en l’espai. Això, a la pràctica, permetrà que la llum ultraviolada acabi irradiant sobre totes les superfícies de la sala, garantint-ne la correcta desinfecció.
Per controlar el robot, el personal de neteja disposa d’una tauleta per a posar-lo en marxa i configurar-lo. D’aquesta manera, l’aparell pot desinfectar de manera automàtica les sis sales de què disposa el Bloc Quirúrgic després que s’hi hagi fet la neteja convencional corresponent. Cal tenir en compte que primer cal definir els diferents itineraris, funcions, intensitat i temps que ha de complir el dispositiu, de manera que, sempre sota la supervisió d’un professional, el robot és capaç de desplaçar-se fins a un quiròfan concret, realitzar la desinfecció i retornar al punt de càrrega.
En total, la Comissió Europea ha destinat 12 milions d’euros a adquirir un total de 200 robots de l’empresa danesa UVD Robots que ha repartit entre diferents estats. A Catalunya, a més de l’hospital de Figueres, l’han rebut els hospitals de Sant Pau i de Sant Rafael de Barcelona, el Comarcal de la Selva a Blanes, el Joan XXIII de Tarragona i el Josep Trueta de Girona.

Tags: Alt Empordà, Comissió Europea, desinfecció, Figueres, Hospital de Figueres, neteja, robòtica, Salut, serveis, societat
Notícia anterior
El TSJC només autoritza mantenir el toc de queda en 19 dels 148 municipis catalans que demanava el Govern
Notícia següent
Detingut un conductor francès sense permís i que circulava temeràriament a la Jonquera

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes