L’Hospital de Palamós augmenta un 10% les intervencions quirúrgiques aquest 2023

Palamós.- L’Hospital de Palamós ha augmentat la seva activitat quirúrgica durant el 2023 respecte els darrers anys. En total s’han fet 4.717 intervencions a persones en llista d’espera, un 21,3% més que el 2019 –l’últim període en prepandèmia– i un 9,6% més que el 2022.

Els resultats s’emmarquen en el Pla de Millora d’Accessibilitat de la ciutadania a l’atenció sanitària impulsat pel Departament de Salut amb l’objectiu de millorar el termini de resolució del sistema sanitari.
S’ha tancat l’any amb 1.190 pacients en llista d’espera per ser intervinguts, tot i l’esforç dels professionals i l’increment d’activitat quirúrgica. No obstant, el temps d’espera mig per intervenir-se se situa en 63 dies. Durant el 2022 ha augmentat un 14% els pacients nous que van entrar en llista d’espera per ser operats, situant-se en 5.369 persones, un fet que s’atribueix a l’increment de la capacitat diagnòstica i la resolució del sistema.
L’activitat quirúrgica realitzada l’any 2023 ha permès que a 31 de desembre del 2023 no hi hagi cap pacient en llista d’espera que superi el temps màxim de resolució estipulat pel Departament Salut. Aquest termini varia segons la tipologia de la intervenció: entre 45 i 60 dies per oncologia; 180 dies per a les garantides (cataractes, pròtesis de maluc i pròtesis de genoll); i un any per a la resta d’intervencions (hèrnies, vesícula, fimosi, etc.). En el cas de les neoplàsies el temps d’espera s’ha situat a 16 dies, mentre que les garantides la resolució ha sigut de 47 dies.

La tendència a la Regió Sanitària de Girona
El tancament de l’activitat quirúrgica aquest 2023 a Palamós segueix la tendència general als hospitals de la Regió Sanitària de Girona. En xifres globals, s’han fet 42.375 intervencions quirúrgiques que suposa un 23% més respecte el 2022 i que han permès reduir els pacients en llista d’espera.

Tags: accessibilitat, Atencio primaria, augment, balanç, estadística, hospital de palamós, intervenció, llista d'espera, Salut, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La quinzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació té 22 treballs finalistes
Notícia següent
Palafrugell suspendrà, per un any, les llicències per a la construcció de piscines al municipi

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes