L’increment de la venda de cotxes híbrids i elèctrics fa reduir el nombre de tallers il·legals a les comarques de Girona

Girona (ACN).- L’increment de vendes de cotxes híbrids i elèctrics i l’aparició de noves tecnologies ha fet caure el nombre de tallers il·legals a les comarques de Girona.

La patronal CORVE lamenta que encara “hi ha massa” establiments treballant de manera irregular. El president de l’entitat, Jordi Solà, però, creu que “els il·legals desapareixeran“, però reconeix que la complexitat tècnica “també ho posa més difícil” als tallers legals, ja que obliga a millorar la formació dels mecànics. Solà assenyala que “pot suposar un problema” especialment per a petits negocis de poble, que hauran de reconvertir-se. El president de CORVE explica que l’increment de “cotxes connectats” amb el fabricant col·laborarà també a reduir el nombre d’il·legals.

Complicat pels petits tallers
CORVE, però, veu dificultats també en aquells negocis que treballen de manera correcte. En aquest sentit, Solà reconeix que estan “preocupats” per l’arribada d’aquests models que presenten “complexitats tècniques” i que poden fer que molts mecànics tinguin problemes per poder treballar. “Tindrem molta feina en formació“, assenyala Solà. El president de CORVE pronostica que els qui notaran més aquestes dificultats seran els “petits tallers de poble” que tenen pocs mecànics. “Els nostres estudis ens diuen que per ser viable un negoci ha de tenir a partir de quatre o cinc treballadors. Per això els de poble poden patir, però a Girona ens salva el fet que és un territori molt disseminat“, explica Solà.
El president de CORVE també pronostica que molts clients “aniran als concessionaris oficials” almenys els primers anys. A més, les noves tècniques de venda com les que ofereixen retornar el vehicle al cap de quatre o cinc anys si no es vol assumir una última quota alta, el lloguer per anys que inclou les revisions o els allargaments de les garanties fan que els clients apostin per anar a tallers de fabricants.

Tags: Comarques gironines, cotxes, patronal, reparació, societat, tallers, tecnologia, vehicle elèctric, vehicles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Oncolliga convida els gironins a moure’s pel càncer en la 6ª edició de la cursa Run4cancer
Notícia següent
Estrena de l’Escola de Teatre de Santa Cristina d’Aro

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes