Lluís Molinas cedeix una gran quantitat de documentació que ha anat aplegant durant anys, a l’Arxiu Municipal

(d’esquerra a dreta): Josep Salvatella, regidor de l’Arxiu; Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell; Lluís Molinas; i Òscar Alegret, director de l’Arxiu Municipal de Palafrugell.

Palafrugell .- L’Arxiu Municipal de Palafrugell ha rebut un llegat documental històric de part del palafrugellenc Lluís Molinas. Així, el veterà activista cultural ha cedit a la vila tota la documentació que ha anat aplegant al llarg de la seva vida com a periodista i promotor cultural.

Des de l’Arxiu s’ha realitzat un inventari inicial, on es constata que el seu fons documental es divideix en dos grans blocs. El primer amb una gran quantitat de documents relatius a la seva activitat en el món del periodisme, el teatre i el cinema.

I d’altra banda, documents que, amb el pas dels anys, ha salvat literalment de la destrucció, els quals inclouen un període molt ampli i fan referència a aspectes molt variats de Palafrugell com, per exemple, l’urbanisme, l’arquitectura, les transaccions comercials i de propietats, les activitats professionals i particulars, la guerra civil espanyola (1936-1939) o les publicacions periòdiques. Hi destaquen documents de Rosa Laviña Carreras, el fons de la qual ja és a l’Arxiu Municipal de Palafrugell, i documents de palafrugellencs ingressats en camps alemanys de concentració.

Constitueixen aquest fons no solament documents textuals, sinó també documents gràfics (fotografies, cartells, pòsters, etc…).

 L’acte d’entrega a l’Arxiu Municipal es va fer el dijous 7 d’octubre a la 1 del migdia.

Lluís Molinas i Falgueras (Palafrugell, 1935) és un activista cultural palafrugellenc que també destaca com a escriptor, periodista, editor, col·leccionista i sobretot, des de l’edat de 18 anys, una persona estretament vinculada al món del teatre amateur de Palafrugell.

 

Tags: Ajuntament de Palafrugell, arxius, llegat, Lluís Molinas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La gran quantitat de denúncies per botellot a Palafrugell durant l’estiu alenteix la tramitació de les sancions
Notícia següent
El Palau Firal de Sant Antoni obre la fira Expohàbitat

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes