L’ocupació turística es recupera a l’abril amb 51.500 empleats més que l’any anterior a Catalunya

Catalunya (ACN).- L’ocupació turística es va recuperar durant el mes d’abril a Catalunya, per l’impuls de la Setmana Santa, la pràctica eliminació de les restriccions Covid i l’augment de les temperatures.

L’hostaleria, agències de viatges i operadors turístics van donar feina a 283.100 treballadors, un 22,2% més que fa un any. Així doncs, durant el quart mes de l’any es van registrar 51.500 llocs de treball més que el 2021, que encara va estar marcat pels efectes de la Covid. Els assalariats van continuar sent una majoria en aquest sector, amb 8 de cada 10 afilats treballant per compte d’altri, i els que més van notat la recuperació amb un increment del 28,9% dels empleats. En canvi, els autònoms es van quedar en 55.787, un 0,9% més.
A tot l’Estat, els llocs de treball del sector turístic van superar els nivells prepandèmia amb 2.555.064 afiliats a la Seguridad Social, 465.978 més que fa un any (22,3%).
Durant el mes d’abril, l’ocupació l’hostaleria, les agències de viatges i els operadors turístics va créixer a totes les comunitats autònomes, amb les Illes Balears (125,5%) i Andalusia (33,6%) encapçalant el rànquing.

Tags: Catalunya, contractació, estadística, hostaleria, ocupació, sector turistic, seguretat social, serveis, societat, treball, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El tap de finca, fil conductor de la V Fira del Tap i del Suro de Cassà
Notícia següent
La producció de fruita de pinyol a Catalunya caurà prop d’un 70% en comparació amb un any normal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes