El dijous 18 de juliol el pati de la biblioteca municipal Baldiri Reixac de Santa Cristina va acollir el darrer acte del cicle de “Literatura a la fresca”.
Després de l’obertura de l’acte, a càrrec de la regidora Tina Gorina, la directora de la biblioteca, Isabel Pernal, el Club de Lectura i el públic en general va poder conversar amb Màrius Serra, l’autor de l’obra La dona més pintada. Una novel·la de ficció que parteix d’un fet real basat en l’artista Palau Ferré, el pintor que, arran d’una sentència del Tribunal Suprem, va cremar durant 11 anys, davant de la premsa, les seves obres que pintava. La dona més pintada és una novel·la experimental per a l’autor perquè l’escriu, per primera vegada, en 3ª, 2ª i 1ª persona.
Màrius Serra va explicar de manera molt amena a la quarantena de persones que hi van assistir, el treball d’investigació previ a l’escriptura de la novel·la i les experiències que va aconseguir, com per exemple el retrobament de les famílies dels dos encausats. També va aprofitar la tarda-vespre per parlar del mercat i del prestigi de l’art.
La vetllada literària va ser molt agradable, no només perquè es va parlar de la novel·la La dona més pintada ni tampoc per explicar el procés de documentació sinó per tenir l’oportunitat d’escoltar a en Màrius Serra. Un escriptor, periodista, autor de mots encreuats, traductor de l’anglès i enigmista català, que durant una hora i mitja, va fer honor a la seva dilatada carrera professional.
El cicle Literatura a la fresca va començar el 4 de juliol amb el duo de titelles i guitarres Rivera Sàbat i després de la presentació de la novel·la Auto-sufi-ciencia, de Pedro Burruezo amb Nur Camerata, el 12 de juliol, es va cloure amb la presentació de La dona més pintada, de Màrius Serra. El cicle “Literatura a la fresca” es realitza amb la col·laboració i el suport del departament de la Generalitat de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i Biblioteques Públiques de Catalunya.