Més de 170 positius en alcoholèmia o drogues a Catalunya cada dia

Catalunya.- En la darrera campanya policial intensiva de controls per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues que el Servei Català de Trànsit (SCT) va coordinar entre el 20 i el 26 de juny, els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals que hi van participar van detectar i denunciar en aquests set dies 955 positius en alcoholèmia, 161 dels quals van ser penals.

Convé destacar que del conjunt de proves d’alcoholèmia realitzades, un total de 14.422, un 6,6% van ser positives. A més, hi van haver també 259 positius indiciaris en estupefaents, un 51,1% del total de drogotests realitzats.
En aquest sentit, en el decurs d’aquesta setmana que va coincidir amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, es van posar una mitjana de 173 denúncies diàries per positius en alcohol o drogues. Convé destacar que aquests controls policials de drogoalcoholèmia es despleguen al conjunt del territori, tat en carreta com zones urbanes, i es fan de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que el consum d’alcohol i drogues pot provocar accidents de trànsit mortals i greus.
El 2021, l’alcohol i les drogues van representar el 5,1% del total dels factors concurrents dels sinistres amb víctimes en vies interurbanes. El 2019 aquest percentatge era del 3.3%. A més, segons dades de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC), cada any entre el 30 i 45% dels conductors morts havien consumit alcohol, drogues o psicofàrmacs.
L’SCT recorda que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i que, tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident es pot incrementar, atès que l’única taxa segura és 0,0%
El 30% dels vehicles de transport escolar i de viatgers controlats en l’última campanya policial van ser denunciats.
Al mes de juny d’enguany, del 7 al 13, l’SCT també va coordinar una campanya policial intensiva dedicada al control del transport escolar, menors i de viatgers, coincidint amb l’època de colònies escolars i d’excursions. Convé destacar que durant una setmana, dels 630 autocars controlats, 189 van ser sancionats, el que representa el 30%.
La majoria d’autocars i autobusos denunciats van ser per les condicions del vehicle i per incomplir les condicions administratives. Aquestes inspeccions tenen com a objectiu garantir i augmentar la seguretat viària dels desplaçaments col·lectius que es fan amb autocars. Convé recordar que la ciutadania (usuaris, pares, professors) pot col·laborar en la tasca de denúncia d’irregularitats en aquest tipus de transport trucant al telèfon 112.

Tags: alcohol, alcoholèmia, balanç, Catalunya, conductor begut, control policial, denúncies, drogotest, drogues, positius, serveis, societat, successos, trànsit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Les jornades Palamós Gastronòmic enceten l’edició 2022 amb la 3a Mostra del Vermut
Notícia següent
A presó un traficant atrapat a l’AP-7 a Agullana amb més 20 quilos de cabdells de marihuana al maleter

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes