Més de 400 nadadors participen en la 13ª Neda el Món Illes Medes per La Marató de TV3 by ZOGGS

Foto: David Lavernia

Torroella de Montgí / L’Estartit.- Aquest diumenge més de 400 nedadors es van donar cita al Estartit, en la 13a edició de la Neda el Món Illes Medes per La Marató de TV3 by ZOGGS.

3 recorreguts, 1,7k, 3,9k i 5,1k, a més de una versió pels més petits, Junior, tot per a recaptar fons per la fundació La Marató dedicada a les malalties cardiovasculars. Aquesta travessa solidària va néixer el 2010, i transcorre entre l’Estartit i el Parc Natural de Montgrí i les Illes Medes.
El director de Neda el Món, Marc Caballé, ha destacat “l’excel·lent meteorologia del dia que ha permès gaudir d’un espectacular dia de natació en aigües obertes”. Com a objectiu d’enguany es volia convertir la jornada en una festa. I, per això continuava, “hem habilitat un village en el que poder avituallar i refugiar-se del Sol. També, hem contractat música i percussió en directe, i volíem acabar la jornada amb una paellada de cloenda”.
En la prova dels 5,1 k el recorregut transcorria entre la Meda Gran i la Meda Petita, amb sortida i arribada a la Platja Gran de l’Estartit, han guanyat Guillem Pujol (00:54:01) del C.N. Mataró, Santi Pellejero del VO2 Team (01:03:56) i Adrià Luque del Geieg (01:05:01).
En la prova dels 3,9k, la sortida era des de la Platja Gran, arribar al final de la Meda Gran i tornar recorrent les dues Medes. Han guanyat Jorge Sanguino de Swim Emotions (00:50:17), Jonathan Gómez de Swim Emotions (00:52:50), i Ivan Corredor del CV Platja Llarga (00:58:15).
En la prova dels 1,7k, destinada a aquells que es volen introduir en el món de les travessies, la sortida era des de la Meda Gran i arribant també a la Platja Gran de l’Estartit han guanyat Laura Rodríguez Santaularia  (00:23:15), George Savescu del Jerez Natación Masters (00:23:25) i Jèssica Rodríguez Santaularia del CN Igualada (00:24:37).
Les properes travesses del calendari Neda el Món, la conformen, el 16 de juny, la Swim Holidays a Dubrovnik; el 24 de juny, la Cap de Creus 30k, i els 31 d’agost i 26 de setembre, els creuaments dels estrets de Gibraltar i Bonifaci respectivament.
El responsable de Neda el Món ha volgut agrair a les institucions que ho han fet possible, l’Ajuntament de l’Estartit; a ZOGGS i HEAD com a sponsors del material tècnic de natació; SK kayak i Agro rural surf, per la coordinació de kayaks i pàdel surf; Tuath Studio pel servei de fotografia i vídeo; a Quinto Meta pel servei en fisioteràpia; Pompeia Life i RedNess pel suport, i a Vitam pel serveis mèdics. Així com donar les “gràcies a tots els voluntaris que sense ells no hagués estat possible”.

Sobre Neda el Món
Neda el Món és una organització nascuda el 2010 que fomenta els reptes de natació en aigües obertes i promou el nedar pel plaer de nedar. Neda el Món proposa recorreguts de llarga distància, sempre que l’espai, l’entorn i les condicions climatològiques ho permetin.
Neda el Món realitza esdeveniments en espais naturals espectaculars, respectant el medi ambient i aplicant els principis de la sostenibilitat allà on va.

Tags: aigües obertes, competició, esports, illes medes, L'Estartit, La Marató de TV3, natació, societat, solidaritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Vespres de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles
Notícia següent
La Fundació Pallach organitza una jornada sobre la salut mental dels infants i joves

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes