Baix Empordà.- Els menús de la campanya s’han maridat amb vins i caves dels cellers Clos d’Agon, Mas Oller, Perelada, Gramona, Llopart i Rovellats.
Les pluges han permès que enguany la collita de bolets hagi resultat d’allò més productiva. Aprofitant aquesta circumstància, restaurants de La Cuina de l’Empordanet han participat a la campanya gastronòmica ‘Tocats pels bolets’ amb uns menús on els bolets han estat els productes estrella.
Durant tot el mes d’octubre -de l’1 al 31- els establiments del col·lectiu han servit més de mig miler de menús amb la presència de bolets provinents dels massissos de les Gavarres, el Montgrí, les Cadiretes i també dels turons que decoren la comarca del Baix Empordà.
Els menús de ‘Tocats pels bolets’, amb preus d’entre 48 i 70€, han inclòs dos entrants, dos plats principals, dues postres i també els vins o caves, les aigües i els cafès. En aquest sentit, els menús de la campanya s’han maridat amb productes dels cellers Clos d’Agon, Mas Oller, Perelada, Gramona, Llopart i Rovellats.
A banda de bolets, les elaboracions dels restaurants del col·lectiu gastronòmic també estaven integrades per altres productes de temporada i de proximitat com carbasses, magranes, ocells i bacallà.
Els menús de ‘Tocats pels bolets’ s’han pogut tastar a 12 municipis del territori: Begur, Corçà, l’Escala, Llafranc, Llagostera, Madremanya, Palafrugell, Palamós, Pals, Platja d’Aro, Regencós i Torrent.
Tot i tractar-se de la primera edició, la idea de ‘Tocats pels bolets’ va sorgir fa dos anys, però la sequera del 2016 i 2017 va impossibilitar la celebració. Enguany, aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la presència de bolets i també a les persones que hi ha contribuït, no només els integrants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet, sinó també els visitants d’arreu que han tastat les elaboracions.
Deixa un comentari