Més d’una setantena d’empreses, serveis i institucions renoven el distintiu de qualitat turística en destinació (SICTED) que atorga el Consell Comarcal del Baix Empordà

Calonge i Sant Antoni.- Aquest dilluns 18 de març, el Consell Comarcal del Baix Empordà va lliurar els distintius de qualitat turística a 76 empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED).

L’acte va tenir lloc a les 11 hores al Castell de Calonge, al municipi Calonge i Sant Antoni. En l’entrega dels reconeixements hi va participar el vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà, Enric Marquès  i el vicepresident segon i conseller comarcal de Turisme, Raimon Trujillo.
L’objectiu d’aquestes distincions és garantir que s’ofereix el millor servei amb les millors garanties, tot perseguint la millora contínua i promovent un nivell bàsic de qualitat per a tots els serveis i recursos vinculats al turisme del Baix Empordà. Les empreses, serveis i institucions distingides pel Pla de Qualitat Turística en Destinació SICTED són anualment avaluades i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment d’un conjunt de bones pràctiques que afecten, entre d’altres, a la gestió de les persones, l’atenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació de proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible.  Aquest any també es va començar a reconèixer empreses que acrediten bones pràctiques en Responsabilitat Social Corporativa, un manual de gestió avançada que  inclou el propi segell.
Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias.
El SICTED s’implanta actualment a 256 destinacions de l’Estat espanyol amb més de 16.000 empreses adherides i/o distingides.
Actualment estan distingides una gran varietat d’entitats del Baix Empordà, públiques i privades, entre les quals, prop d’una quinzena d’oficines de Turisme, allotjaments rurals i apartaments i habitatges d’ús turístic, càmpings, empreses de turisme actiu, comerços, museus i centres d’interès, hotels, platges i altres serveis. Aquest any s’ha sumat a la llista d’establiments distingits els allotjaments rurals Els Masos d’en Coll – Can Barnosell i Mas Vilà, l’apartament i habitatge d’ús turístic Immobiliaria Comangau, els comerços Gla Empordà i Rulduà Ceràmica, l’Hotel Aiguaclara i altres serveis com el Minigolf d’Aro. A nivell de Responsabilitat Social Corporativa, es els van distingir els establiments Apartaments Gibert, dins la categoria d’Apartaments i habitatges d’ús turístic, i els establiments hotelers Casa Santa Elena, Hotel Aiguaclara i Hotel Hostalillo.
El vicepresident segon i conseller comarcal de Turisme, Raimon Trujillo, va posar en relleu que “que el SICTED és un exemple clar de l’aposta de la comarca per la qualitat i excel·lència turística pel que fa a clients, treballadors de les empreses certificades i els veïns del Baix Empordà en general. Agraïm a les empreses que aposten per distingir-se amb aquest segell any rere any i als que ho fan per primer cop en un senyal clar de prioritzar la qualitat per sobre la quantitat“.
L’acte va acabar amb la tradicional fotografia de grup amb tots els assistents.

Tags: Baix Empordà, Calonge i Sant Antoni, Consell Comarcal, distintiu, empreses, entitats, medi ambient, promoció econòmica, qualitat turística, serveis, SICTED, societat, sostenibilitat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Presentades les novetats de la campanya d’excavacions arqueològiques 2023 a la vil·la romana del Collet de Sant Antoni
Notícia següent
La Diputació de Girona aprova les subvencions per a la reforma, la millora i el manteniment de les biblioteques i per a la instal·lació de xarxes i sistemes de producció de calor

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes