Més d’una setantena d’empreses, serveis i institucions tenen ja el distintiu de qualitat turística en destinació (SICTED) que renova cada any el Consell Comarcal del Baix Empordà

Pals.- Aquest dimecres el Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 71 empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED).

L’acte ha tingut lloc a les onze del matí a Ca la Pruna de Pals. En l’entrega dels reconeixements hi ha estat present l’alcalde de Pals, Carles Pi; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro i el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé.
L’objectiu d’aquestes distincions és garantir que s’ofereix el millor servei amb les millors garanties, tot perseguint la millora contínua i promovent un nivell bàsic de qualitat per a tots els serveis i recursos vinculats al turisme del Baix Empordà. Les empreses, serveis i institucions distingides pel Pla de Qualitat Turística en Destinació SICTED són anualment avaluades i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment d’un conjunt de bones pràctiques que afecten, entre d’altres, a la gestió de les persones, l’atenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació de proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible.
Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias. El SICTED s’implanta actualment a 190 destinacions de l’Estat espanyol amb més de 13.000 empreses adherides i/o distingides.
Actualment estan distingides una gran varietat d’institucions al Baix Empordà, entre elles cossos de seguretat com la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, prop d’una quinzena d’oficines de Turisme, allotjaments rurals i apartaments turístics, càmpings, empreses de turisme actiu, guies, restaurants, museus i centres d’interès, hotels i platges. Aquest any es sumen a la llista d’establiments distingits les platges d’Aiguablava, del Racó, Sa Riera, i Sa Tuna, del municipi de Begur.
El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, ha agraït la feina que s’ha fet des de les entitats i empreses de la comarca durant els últims anys. Alhora, ha posat en valor l’aposta que s’està fent al Baix Empordà per la qualitat turística i ha encoratjat a tot el sector a continuar treballant per aquesta qualitat en el territori, en aquest sentit, ha afegit que “la qualitat també vol dir que totes les persones puguin gaudir dels paisatges i establiments, per aquest motiu cal apostar per l’accessibilitat. També cal cultivar la sostenibilitat, un aspecte cada vegada més demandat pels turistes i que és la clau del futur del turisme“.
Aquesta aposta per la sostenibilitat ha estat també posada en valor pel conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé, que ha destacat la feina que s’està fent, tant des de l’àmbit públic com del privat, en aquesta direcció: “som una comarca pionera en temes d’accessibilitat, perquè lliguem turisme per a tothom amb turisme de qualitat, i ara hem ampliat aquesta voluntat de treballar per un turisme més sostenible amb el Pla de Sostenibilitat del Baix Empordà, que vam presentar públicament el mes passat”. Dilmé ha dit també que els distintius SICTED “són la prova més clara de l’aposta del conjunt de la comarca per la qualitat: aquí hi ha presents ajuntaments, empreses d’allotjaments, restauració, agències, turisme actiu…, en resum, la transversalitat i la potencia de la nostra oferta”.
En acabar s’ha fet una foto de grup amb tots els assistents.

Tags: Baix Empordà, Consell Comarcal, distintiu, empreses, entitats, lliurament, qualitat turística, reconeixement, serveis, SICTED, societat, sostenibilitat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palamós presenta la Biennal d’Art Ezequiel Torroella, un premi que fomenta la creació artística en l’àmbit de les arts visuals i dona impuls al treball de joves creadors
Notícia següent
La Generalitat impulsa un parc eòlic marí experimental a la badia de Roses i un laboratori flotant

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes