Míchel, Marc Gasol, Laia Palau i Mahamadou Dambelleh reben un reconeixement en la VIII Gala Valors en Acció

Girona.- L’Auditori de Girona ha acollit aquest diumenge al migdia la VIII Gala Valors en Acció, en el marc dels Jocs Emporion 2024. L’esdeveniment distingeix les entitats, els esportistes i els equips gironins que han destacat pel joc net i l’exemplaritat en les activitats organitzades durant l’any pels consells esportius de la demarcació.

L’acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat, Anna Caula, i el president del Consell Esportiu del Baix Empordà, Xavier Coll. També hi han assistit, entre altres autoritats, el diputat d’Esports, Jordi Masquef, i la cap de la Representació Territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià, a més de representants dels consells esportius gironins i familiars i amics dels premiats.
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha posat èmfasi en l’essència de la gala i dels Jocs Emporion: “El nostre propòsit com a administració pública és reforçar la consciència per part de tothom (esportistes, tècnics, famílies, directius i tutors de joc) del fet que la pràctica esportiva ha d’anar acompanyada de comportaments cívics, de respecte a l’adversari, de feina d’equip i d’esforç. Uns valors que, des de la Diputació de Girona, considerem imprescindibles en l’esport i en qualsevol àmbit de la vida”.
Per la seva part, la Secretària General de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha destacat: “L’esport és una eina màgica per construir una societat saludable i amb valors, a partir dels quals aportem una nova manera d’entendre la societat, com queda palès en la gala d’avui. Des del Govern, apostem per l’esport com una eina de transformació social i formació integral en l’edat escolar. I per això, comptem amb la complicitat i el compromís de les nostres entitats, com els consells esportius, que són actors imprescindibles i als quals cal agrair la seva tasca diària”.
Amb aquests guardons volem visibilitzar, sensibilitzar i conscienciar els i les esportistes, els tècnics i tècniques, les famílies, els directius i directives, i els tutors i tutores de joc de la importància d’un comportament cívic en l’ambient esportiu. En aquest sentit, vull destacar els esforços que fem des dels consells esportius per fer que l’esport sigui més universal en tots els àmbits, així com l’eina per educar i formar esportistes, però també bones persones i bons ciutadans i ciutadanes”, ha explicat el president del Consell Esportiu del Baix Empordà, Xavier Coll.
Enguany, els premis de reconeixement especial Valors en Acció, que atorguen la Diputació de Girona i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, han estat per a:
Miguel Ángel Sánchez, Míchel, entrenador del Girona FC.
Mahamadou Dambelleh, campió de natació adaptada.
Laia Palau, directora esportiva de l’Spar Girona.
Marc Gasol, president del Bàsquet Girona.
Dels altres quaranta-un guardons que s’han repartit en la gala, la majoria (concretament, trenta-quatre) han estat els premis Targetes Verdes Valors en Acció, per als equips que han obtingut més targetes verdes durant les lligues organitzades pels consells esportius. Entre els premiats del Baix Empordà, l’Escoleta de l’Atlètic Bisbalenc Blanc de futbol 7, el Prebenjamí de la Fundació Privada Catalana Esportiva Begur de futbol 7, el Prebenjamí de l’Escola de Futbol Calonge i Sant Antoni Vermell de futbol 7, el Benjamí de l’Escola de Futbol Calonge i Sant Antoni Vermell de futbol 7 i el Benjamí de la Fundació Privada Catalana Esportiva Begur de bàsquet.
Els premis Valors en Acció dels consells esportius han estat, entre d’altres, per a: Carmen Osuna, per haver salvat la vida a un adolescent mentre entrenava a futbol, a Begur. Està vinculada a la FCPE Begur, o Judit Frigola, gimnasta de l’EGR (Escola Gimnàstica Rítmica) d’Ullà.
L’acte també ha servit perquè una representació d’esportistes hagi lliurat la bandera dels Jocs Emporion al Consell Esportiu del Baix Empordà, com a encarregat de l’esdeveniment aquest 2024.
Totes les activitats es concentraran entre el 17 i el 19 de maig a Begur, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí i l’Estartit, Calonge i Sant Antoni, i Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró.
Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona, amb el suport de la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines i la col·laboració dels ajuntaments on es porten a terme les activitats.

Mascota dels Jocs Emporion 2024
També s’ha presentat la mascota dels Jocs Emporion 2024, en Nikos. Nikos és el diminutiu de Nikolas, que prové del grec antic i vol dir “victòria del poble”. El nom, poderós i amb un significat positiu, és ideal per a una mascota que representa l’esperit esportiu i la victòria en els jocs multiesportius.

Tags: Baix Empordà, Comarques gironines, competició, consell esportiu, Diputacio Girona, esports, gala, jocs, reconeixement, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’activitat de recerca a SSIBE experimenta un creixement notable en el primer quadrimestre del 2024
Notícia següent
L’Aparador, el festival de propostes artístiques emergents a Calonge, programa 42 propostes diferents

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes