Modificació de crèdit de més de 300.000 € per a dinamització econòmica i fer front als efectes de la pandèmia a Roses

Roses.- El ple municipal de Roses ha aprovat aquest vespre una modificació de crèdit del Pressupost Municipal 2021 per un import superior als 300.000€.

La nova dotació es destinarà a diferents accions per a la reactivació econòmica i turística del municipi fora de temporada, així com per compensar la davallada d’ingressos produïda per la pandèmia a la Piscina Municipal, mantenint el nivell de serveis i qualitat que l’equipament ofereix al públic.
La campanya “Anem a fer el vermut a Roses”, tindrà una nova edició aquesta tardor, a la qual es destinaran 3.000 € aportats amb la present modificació econòmica del pressupost municipal. Amb aquesta iniciativa, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament continua aportant atractius per incentivar l’arribada de públic i visitants fora de la temporada d’estiu, mantenint així l’activitat comercial i de la restauració.
En aquesta línia es troben també els 18.000 € aportats al projecte del Pla de dinamització de l’Aula Gastronòmica de Roses, el qual té per objectiu la realització d’un estudi que inclourà el reglament d’ús que s’aplicarà a aquest espai de nova creació al municipi, així com el programa i proposta d’activitats necessàries per dotar-lo de contingut i impulsar la seva promoció.
Un gruix important dels nous imports assignats al pressupost municipal recauran sobre la Piscina Municipal que, d’una banda, rebrà una inversió de 156.000 € per a l’adquisició i instal·lació d’una deshumectadora a l’equipament. D’altra banda, la davallada d’ingressos produïda a la Piscina des de la irrupció de la pandèmia, afectada pel tancament de les instal·lacions i importants restriccions d’activitats i aforaments (aquests darrers encara vigents), ha motivat que l’Ajuntament hagi acordat una subvenció de 120.000 €, amb la voluntat de mantenir en tot moment el nivell de qualitat, servei i confort que l’equipament ofereix als seus usuaris.

La Piscina Municipal, gestionada per l’empresa municipal PRODER, gaudeix de la solvència econòmica necessària per al seu desenvolupament, tal i com evidencien les auditories externes realitzades periòdicament. Enguany, no obstant, tot i que el mateix superàvit de PRODER fruit de la seva gestió d’anys anteriors, ha permet sufragar les pèrdues desencadenades per la pandèmia fins al mes de juny, es fa necessària l’aportació econòmica per a la resta de l’any.
En aquest sentit, el regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament, Marc Danés, destaca “els bons resultats que els estudis que es realitzen externament de la Piscina estan donant sobre la seva gestió i autosuficiència econòmica, que en circumstàncies normals farien innecessària qualsevol aportació del pressupost municipal. La situació actual, però, ens obliga a actuar amb responsabilitat i dotar en aquesta ocasió l’equipament de la liquiditat necessària per continuar mantenint el millor servei, també durant aquest segon semestre“.
Per últim, la modificació de crèdit contempla també una partida de 16.000 € amb la qual es farà front a l’increment de despeses pel servei postal i de cartes certificades de la corporació i del Jutjat de Pau durant aquest any.

Tags: activitats econòmiques, ajuntament de Roses, Alt Empordà, coronavirus, dinamització, liquiditat, modificació, pressupostos, Roses, serveis, societat, subvencions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Bona participació a les activitats dirigides gratuïtes de la platja d’Empuriabrava
Notícia següent
El Departament de Cultura convoca una nova línia d’ajudes per a la programació de música en viu per valor de 800.000€

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes