Montgrí Aigua realitza treballs d’impermeabilització del dipòsit de Torroella per eliminar fuites

Torroella de Montgrí

Montgrí Aigua ha realitzat tasques d’impermeabilització del dipòsit d’aigua potable de Torroella per garantir-ne la seva estanqueïtat. Els treballs van començar fa tres mesos degut a l’aparició de fuites uns 20 metres més avall del dipòsit.

Després de diverses cales sobre el terrenys i proves es va detectar que l’aigua provenia del vas dret del dipòsit. Finalment es va decidir buidar-lo i segellar les esquerdes per posar fi a aquesta deficiència estructural i garantir el màxim estalvi d’aigua. L’actuació s’emmarca en els treballs de millora de la xarxa que impulsa l’Ajuntament a través de Montgrí Aigua per tal de reduir fuites.
Els treballs han consistit en la retirada dels antics materials de segellat d’una sèrie d’esquerdes que al llarg del temps s’havien anat deteriorant i perdent les seves propietats elàstiques i de segellat. S’han substituït per materials elàstics de qualitat ja testats a la planta potabilitzadora i amb resultats molt satisfactoris.
A posteriori, s’ha portat a terme una neteja i desinfecció del dipòsit, amb la corresponent analítica que pertoca per normativa, abans de la seva posada en servei, que es va fer efectiva fa uns dies.
Des de Montgrí Aigua s’anirà fent el seguiment de localització de fuites en aquest sector i es valorarà si cal realitzar el mateix tipus d’actuació al vas esquerre del dipòsit.

Pla de millora de la xarxa
Davant l’Estat d’Alerta per sequera, l’Ajuntament de Torroella i Montgrí Aigua continua realitzant actuacions relacionades amb l’estalvi d’aigua. Ha elaborat una Projecte de millora i renovació de la xarxa de subministrament que preveu una inversió total de 391.000 euros, dels quals 188.996,62 estan subvencionats per l’ACA. Té com a objectiu portar a terme actuacions per reduir el cabal subministrat en i millorar-ne el seu rendiment reduint les pèrdues. S’han definit un total de 25 actuacions de diferent tipologia:
– Renovació d’elements de la xarxa de distribució (canonades, vàlvules, escomeses…).
– Instal·lació de mecanismes automàtics de regulació de la pressió de la xarxa.
– Millores en la sectorització del sistema.
L’alcalde, Jordi Colomí, assegura que “des de l’Ajuntament i Montgrí Aigua ens hem proposat  assolir el nivell més elevat d’eficiència possible de la xarxa d’aigua, estiguem o no estiguem en situació d’alerta. Des que l’Ajuntament va municipalitzar el servei, el gener de 2023, la reducció de fuites i la millora de la xarxa i dels elements de control ha esdevingut una prioritat que ja està començant a donar els seus fruits”. Durant aquests mesos s’han dut a terme treballs de millora de la xarxa que, conjuntament amb l’esforç ciutadà, han aconseguit reduir de manera significativa el consum.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, estalvi d'aigua, medi ambient, millores, obres, sequera, serveis, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Reforma de dos habitatges del carrer del Call de La Bisbal que s’incorporaran a la borsa d’habitatges municipal destinat a polítiques socials
Notícia següent
Platja d’Aro prohibeix l’ús de disfresses, ninots o objectes “de caràcter sexual” als comiats de solter

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes