Neix el projecte [Museus = Espais de benestar] per promoure aquests espais com actius de salut i benestar al Baix Empordà

Baix Empordà.- Aquest dimarts, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, els sis museus registrats i les 5 Àrees Bàsiques de Salut del Baix Empordà han presentat un projecte que han ideat conjuntament: [Museus = Espais de benestar].

La iniciativa neix arran de la voluntat de visibilitzar els museus com espais que contribueixen a la salut i el benestar de la població. La OMS, defineix la salut com un terme ampli que fa referència a un estat complert de benestar físic, mental i social. I en aquests dos darrers aspectes, els museus poden jugar-hi un paper molt actiu no només en l’educació de les persones sinó també en la percepció de la pròpia salut i benestar.
En l’àmbit de la salut mental, la prevenció i promoció són molt importants. Per aquest motiu l’objectiu del projecte és sensibilitzar sobre la importància de cuidar el nostre benestar emocional impulsant iniciatives que empoderin  a la població en la seva autocura.
És per això que durant el primer cap de setmana de novembre, durant els dies 3, 4 i 5 de novembre, s’organitzaran diferents activitats als museus del Baix Empordà. Totes les activitats són gratuïtes i toquen temes amplis com poden ser recitals i concerts, visites guiades o tallers com dansateràpia, relacionats amb l’art o les emocions. Podeu veure els horaris i localització al programa adjunt.
Els 6 museus participants a la iniciativa són el Museu d’Arqueologia de Catalunya d’Ullastret, el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el Museu de la Pesca de Palamós, el Museu del Suro de Catalunya Palafrugell, el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i el Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà. Totes les activitats són gratuïtes. Els organitzadors animen a la ciutadania a participar de la iniciativa, a la qual es voldria donar continuïtat en propers anys amb noves propostes i més museus adherits.

Les activitats que s’organitzaran són:
3 de novembre. 18 hores. Xerrades a càrrec de Pau Batlle i Teresa Perez. Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.
19 hores. Concert de Guitarra de Marcel Torres. Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.
4 de novembre. 10.30 hores. Ruta guiada per conèixer l’antic estany d’Ullastret. MAC Ullastret
11.30 hores. “En cap cap cap el que cap al teu cap”. Taller d’autoexpressió artística. Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.
12 hores. “La mar de sentits”. Un recorregut d’autodescoberta. Museu de la Pesca de Palamós.
5 de novembre. 10.30 hores. Trajecte de dansa teràpia a través del moviment psicocorporal. Museu del Suro de Catalunya de Palafrugell.
12.30 hores. “A foc lent”. Recital de violoncel de Lluïsa Paredes. Terracotta Museu de La Bisbal d’Empordà.

Dia Mundial de la Salut Mental
Cada 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física.
Els objectius del Dia Mundial són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció. És precisament amb motiu d’aquest darrer punt que s’ha organitzat l’activitat [Museus = Espais de benestar].

Referents en Benestar Emocional i Comunitari
El projecte ha estat ideat conjuntament pels diferents referents en benestar emocional i comunitari (RBEC) i tots els museus del Baix Empordà, amb la col·laboració de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona.
Els i les RBEC són professionals de l’atenció primària i comunitària, desenvolupant activitats i programes orientats a l’apoderament i la resiliència de les persones, principalment aquelles que es troben en situacions de vulnerabilitat i fragilitat.

Tags: activitats culturals, Baix Empordà, benestar, cultura patrimoni, dia mundial, museus, projecte, Salut, salut mental, societat, visites guiades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La 7a edició d’Oncobike recapta prop de 65.000 euros que permetran fer front a l’increment de demanda del servei d’estètica oncològica
Notícia següent
Tres de cada quatre pacients amb càncer de mama metastàtic podrien rebre una teràpia dirigida

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes