Nou duc atropellat a la C-65 a Santa Cristina d’Aro

Santa Cristina d’Aro.- Aquest dimarts al matí s’ha trobat un altre exemplar de duc (Bubo bubo) al voral de la carretera C-65, víctima d’un nou atropellament.

L’animal s’ha trobat malferit a prop de la rotonda de Sant Feliu de Guíxols, un veritable punt negre on ja s’ha detectat l’atropellament d’almenys 4 ducs en els darrers anys.
L’exemplar presenta importants ferides, i no està gaire clar que es pugui recuperar. És de bona mida, pel que possiblement es tracti de la femella reproductora que cria a l’Ardenya. Es creu que l’animal té diversos polls a cura seva en aquests moments, i l’atropellament pot comprometre la supervivència dels petits.
Des de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro s’ha demanat a la Generalitat de Catalunya, en reiterades ocasions, que corregeixi de manera urgent els problemes d’atropellament que es produeixen a la C-65 de forma constant. Aquests, estan ocasionant la lenta desaparició del major rapinyaire nocturn d’Europa de la Vall d’Aro, on han desaparegut ja diverses parelles.
Per aquest motiu, el consistori exigeix novament l’adopció de mesures urgents a la Generalitat de Catalunya per a resoldre definitivament aquest problema, com ara l’apantallament dels vorals per obligar als ocells a enlairar-se.

Tags: atropellament, aus, C-65, duc, espècies protegides, fauna, mesures, natura, Natura Sterna, ocells, reclamació, Santa Cristina d'Aro, societat, successos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Bisbal celebra la trentena edició de la Botiga al Carrer amb un ampli ventall d’activitats
Notícia següent
Elaboració d’un pla d’abordatge de les Violències sexuals i LGTBIfòbiques als espais públics d’oci de l’Alt Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes