Nou Pla de Naixement per acompanyar i orientar a les famílies en les preses de decisions durant el procés de part

Palamós.- La Unitat d’Infància i Dona de l’Hospital de Palamós ha publicat un nou Pla de Naixement. El document pretén ser una guia per a les famílies per tal d’acompanyar-les durant tot el procés d’embaràs, part i postpart.

L’objectiu del Pla és oferir el màxim d’informació sobre el procés però també sobre les diferents opcions que tenen al seu abast al nostre hospital per tal de poder tenir autonomia a l’hora de decidir quines són les seves preferències i expectatives emocionals, afectives i culturals.
L’elaboració del pla de naixement és un procés progressiu que ha de ser abordat des d’un model de relació assistencial compartit entre la gestant i el seu entorn però també l’equip de professionals assistencials, que ha de permetre una presa de decisions compartida i corresponsable.
Per aquest motiu, s’ha inclòs una nova visita dins el calendari de seguiment del part a la setmana 30 de gestació amb la mateixa llevadora referent per parlar específicament de les preferències i lliurar el Pla de Naixement. Posteriorment, en la propera visita amb la llevadora es resoldran dubtes per acabar d’omplir el Pla.
D’aquesta manera, a l’arribada a la sala de parts l’equip de professionals coneixerà quines són les preferències específiques de cada gestant i acompanyant per tal d’oferir-los una atenció més propera, humana i específica durant el part.
Tot i que la guia es lliura en format paper, també és accessible en format digital a través www.ssibe.cat/pla-naixement.
Properament, s’està treballant perquè totes les decisions i preferències escollides s’incorporin de forma automatitzada a la història clínica de la gestant.

Alfabetització en salut
L’alfebetització en salut, o Health literacy, és la capacitat per obtenir, processar i comprendre la informació en salut i utilitzar aquesta informació per prendre decisions adequades sobre la salut i l’atenció sanitària. En definitiva, és empoderar els i les pacients per tal de dotar-los d’eines i capacitats per poder tenir accés, entendre i utilitzar la informació per mantenir una bona salut i prendre les decisions responsables i controlar la seva pròpia salut.
És per aquest motiu que s’ha publicat aquest Pla de Naixement i que fa uns mesos es va anunciar el portal informatiu sobre l’embaràs, on properament ja hi haurà disponibles els vídeos del 2n trimestre de gestació.

Tags: assistència, Atencio primaria, embaràs, famílies, guia, hospital de palamós, maternitat, naixement, part, pla, Salut, serveis, societat, SSIBE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’hotel Flamingo de l’Estartit dona feina a alguns dels ucraïnesos que hi ha allotjats des del març
Notícia següent
Canvis en el calendari de recollida porta a porta de Forallac a partir del 5 de març

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes