Torroella de Montgrí.- El Museu Palau Solterra de la Fundació Vila Casas inaugura la programació d’estiu amb quatre propostes expositives que es podran visitar del 18 de juliol al 22 de novembre de 2020.
Enguany, la Fundació Vila Casas presenta la mostra col·lectiva que aplega els artistes seleccionats del Premi de Fotografia 2020 i les exposicions “Sota la llum del mar” d’Espe Pons, “Territori” de Samuel Aranda i “Good taste is overrated” d’Alejandro Monge, que es podran visitar a partir del 18 de juliol de 17 a 21 hores.
Els 33 artistes finalistes que formen part de l’exposició són: Maria Alzamora, Nora Ancarola, Adan Argibay, Cesar Azcarate, Alfonso Batalla, Cati Bestard, Rafael G. Bianchi, Xavi Bou, Xevi Casas, Jesús M. Chamizo, Baba Diedhiou, Claire Ducène, Andrei Farcasanu, Leticia Felgueroso, Iván Franco Fraga, Dani Galan, Marla Jacarilla, Sophie Köhler, Pascual Martínez, Tomas Miñambres Lara, Jordi Oliver, Aleix Plademunt, Alberto Polo, Ignasi Prat, Lluc Queralt, Ignasi Raventós, Eulàlia Rovira, Pep Sau, Laura Van Severen, Shu, Pol Viladoms, Wolf i Roman Yñán.
El mateix dia també s’obre la mostra “Sota la llum del mar” de la fotògrafa catalana Espe Pons (Barcelona, 1973), un assaig fotogràfic que pretén dignificar totes les víctimes del franquisme de l’Espanya de la Guerra Civil i la postguerra. El projecte es basa en la història del germà petit de l’avi de la fotògrafa, Tomàs Pons Albesa, que va ser afusellat al Camp de la Bota de Barcelona l’any 1941 amb 31 anys.
Per la seva banda, el fotògraf Samuel Aranda (Santa Coloma de Gramenet, 1979) presenta “Territori”, una exposició comissariada per Glòria Bosch que neix com un projecte documental, centrat en els territoris més immediats i propers de l’autor: Barcelona, l’Empordà i Santa Coloma de Gramenet. Durant un any i mig, Aranda ha fet una immersió amb l’objectiu de mostrar-nos elements visuals sobre allò que som i com vivim en el nostre ecosistema.
Alejandro Monge (Saragossa, 1988), finalment, presenta “Good taste is overrated”, una petita exposició que reflexiona entorn del significat i el valor dels diners a la nostra societat i que es podrà veure a la Sala Empordà del Museu Palau Solterra. Monge utilitza aquest recurs com a fil conductor i argumenta com l’ésser humà, a partir d’aquest material, construeix el seu món, projecta els seus somnis, pateix les seves frustracions i veu la seva vida compromesa per aquest valor fictici, que tothom acceptem com una realitat inqüestionable.