Noves actuacions per eliminar flora invasora a l’entorn de Palafrugell

Palafrugell.- L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha coordinat les darreres setmanes, diferents actuacions al terme municipal per eliminar algunes de les plantes invasores que hi creixen.

Les tasques s’han centrat en l’eliminació de poblaments del cactus invasor Opuntia aurantiaca, la misèria (Tradescantia fluminensis) i l’acant (Acanthus mollis).
Durant el mes de gener, es van dur a terme les feines de manteniment per eliminar els poblaments del cactus invasor Opuntia aurantiaca, localitzades a l’entorn de l’avinguda Pozo Alcón, a l’entorn agroforestal del paratge Cap de Gall. La tasca de manteniment, que ja es va realitzar els anys 2017, 2020 i 2022,  es fa de forma manual.
La propera setmana finalitzaran les feines de manteniment per eliminar els poblaments de flora invasora a la zona de la Pedrosa, en l’àmbit del PEIN Muntanyes de Begur. Aquests poblaments de misèria (Tradescantia fluminensis) i acant (Acanthus mollis) es localitzen al còrrec de la riera de la Pedrosa. Els manteniments que es realitzen de manera manual des de l’any 2007, els han portat a terme personal del Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana.

Les espècies invasores
L’Opuntia aurantiaca és una espècie exòtica invasora procedent de l’Amèrica del Sud, que s’ha comercialitzat com a espècie ornamental. Es propaga a través dels segments que es desprenen de la planta i són dispersats a llargues distancies al quedar enganxats a animals, persones o vehicles. Les seves punxes poden provocar danys físics a les persones i a la fauna domèstica i salvatge.
La misèria (Tradescantia fluminensis) i l’acant (Acanthus mollis) són espècies exòtiques invasores utilitzades històricament en l’àmbit de la jardineria.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, espais naturals, espècies invasores, flora, manteniment i conservació, medi ambient, Palafrugell, serveis, societat
Notícia anterior
Gran Fondo Race: la Cursa del Pa arriba a Begur
Notícia següent
“Històries de tramuntana” a Romanyà de la Selva

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes