Novetat editorial: “Apologia de l’Empordà. De Banyuls a les illes Formigues”, de Xavier Febrés

Empordà.- Edicions Cal·lígraf acaba de publicar “Apologia de l’Empordà. De Banyuls a les illes Formigues” de Xavier Febrés, un recorregut personal i literari del periodista i escriptor per les terres empordaneses.

Uns textos en la millor tradició planiana, en què l’autor fa un recorregut, pausat i atent, pels pobles i indrets, camins i paratges de l’Empordà. Els descriu, els comenta, n’explica la història i les  curiositats, parla amb la gent d’ací i d’allà… En definitiva, una guia literària de les comarques empordaneses. El volum ret també un homenatge al pintor Ramon Pujolboira, recentment traspassat: la imatge de coberta és un fragment del seu quadre “L’Empordà”.

El fet de publicar aquests escrits sobre l’Empordà de Xavier Febrés –un dels estudiosos més veterans de Josep Pla– no el converteix en un autor monotemàtic. També ha publicat llibres sobre França, Itàlia, Grècia o l’Argentina. Senzillament, li agrada aquest tros de país, l’ha recorregut amb un deteniment especial i descabdella una història que encaixa totes les peces gràcies a l’estil consolidat per l’autor a l’hora de mirar el món i invitar a gaudir-ne.
“Apologia de l’Empordà” arrenca amb un capítol sobre les comarques contigües del Rosselló i el Vallespir, perquè fa temps que intenta convèncer els amics i els coneguts que alguns dels indrets més inspirats de l’Empordà se situen a les terres catalanes de França. A continuació recorre els misteris de Cadaqués i el cap de Creus, la capitalitat de Figueres, els pobles de l’Alt Empordà, les terres i els mars del comtat d’Empúries, el Quadrat d’Or del Baix Empordà, els voltants de Palafrugell, les ombres del massís del Montgrí i els confins de Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

Xavier Febrés (Barcelona, 1949). Periodista i escriptor, ha publicat recentment els llibres “Els últims dies de Machado”; “Maillol, l’escultor carnal”; “El mirall de l’Acròpolis”; “Elogi i refutació de la tramuntana”; “Breu història de França”, i “Josep Pla: sis amics i una amant”. Escriu el blog Apologia de la curiositat (www.xavierfebres.com), amb els seus comentaris periodístics i literaris.

Tags: Alt i Baix empordà, cultura, Empordà, guia literària, literatura, llibres, novetat editorial, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Cancel·lat el White Summer de Pals pels rebrots de la Covid-19
Notícia següent
Castelló d’Empúries ofereix un descompte del 25% a l’entrada general per visitar els seus museus

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes