Novetat editorial: “Dones de l’Empordà. Històries femenines des del segle XII fins al XX”

Empordà.- Albertí Editor acaba de publicar “Dones de l’Empordà. Històries femenines des del segle XII fins al XX” d’Elisenda Albertí, que recull viografies d’unes quantes dones arrelades a l’Empordà que, amb més o menys èxit, aconseguiren fer sentir la seva veu.

Dones que decidiren desenvolupar una carrera creativa, com també de les que van poder demostrar la seva capacitat professional, les que disposaven de negoci propi o realitzaven tasques per servir els altres.
Històries femenines des del segle XII fins al XX, a l’Empordà, entre la terra i el mar: Monges empordaneses als monestirs femenins; Garsenda de Canadal i altres priores; Sibil·la de Fortià, la reina empordanesa; Magdalena Duch i les bruixes; Isabel Vila i Pujol i la lluita pels drets dels obrers; Maria Carme Bastons i Figueres i les llevadores; Caterina Albert i Paradís, la dama de l’Escala; Àurea de Sarrà, ballarina exòtica; Mey Rahola de Falgàs, fotògrafa moderna; Aurora i Lluïsa Duran i Cama, molt més que mestres; Camil·la Lloret i Altafulla, pianista represaliada; Laura Bonaset i Moner, la primera camionera; Anna Maria Dalí i Domènech, pintora i escriptora; Francesca Casaponsa i Suñol, metgessa rural; Mercè Rodoreda i Gurguí, gran escriptora; Margarita Wirsing i Bordas, llicenciada en Física i Química; Ángeles Santos i Torroella, pintora centenària; Maria dels Àngels i Montserrat, les germanesVayreda; Quima Jaume i Carbó i la poesia mística.
Elisenda Albertí i Casas (Barcelona,1960) és editora i escriptora. És coautora de Perill de bombardeig! Barcelona sota les bombes i 300 anys de lluita (1714-2014) i autora de Dames, reines, abadesses; Dones de Barcelona, Catalanes medievals, Un passeig per la moda de Barcelona, Compromeses, Decidides, Dones viatgeres i Dones sàvies.

Tags: biografia, cultura, dones, Empordà, feminisme, historia, llibres, novetat editorial, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Crida de Càritas la Bisbal per trobar persones voluntàries per fer acompanyament a gent gran de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura
Notícia següent
Compte enrere per a la celebració de la XVII Fira Medieval de Peratallada

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes