Novetat editorial: “L’origen de 100 frases fetes. Per què diem…?”, d’Albert Vidal

Catalunya.- Albertí Editor, dins de la seva col·lecció “Orígens”, acaba de publicar el segon volum de L’origen de 100 frases fetes. Per què diem…?, d’Albert Vidal i Garcia.

Al llibre anterior, L’origen de 110 dites populars, es cercava la procedència de certes expressions i ara, a L’origen de 100 frases fetes en presenta nova tongada.
“No volem fer-nos el suec, però tampoc enganyar-vos com a un xino. Pregunteu-vos a vosaltres mateixos o al vostre entorn si una frase o una altra és utilitzada freqüentment, si es coneix el significat. En qualsevol cas, l’origen us sorprendrà.
Us en farem cinc cèntims, però no volem acabar com el rosari de l’aurora, ni explicar un sopar de duro. Només pretenem estirar de la manta i, encara que no lliguem els gossos amb llangonisses, per si les mosques, no tirarem la tovallola. A fi de comptes, es tracta de jugar-se els quartos, de menjar en el mateix plat sense fer més voltes que el 29”.
El text va acompanyat de 92 imatges.

Albert Vidal i García
(Barcelona 1940) Llicenciat en història, art dramàtic i publicitat. En la seva vessant dedicada a les dites, els refranys i els proverbis, ha publicat nombrosos articles sobre el tema en diferents revistes i ha participat en sèries de programes radiofònics.

Tags: Catalunya, cultura patrimoni, historia, llengua catalana, llibres, novetat editorial, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Santa Cristina donarà la benvinguda al 2024 a ritme de vals!
Notícia següent
La Diputació de Girona subvenciona amb 90.000€ l’adquisició de 3 habitatges per polítiques socials a Calonge i Sant Antoni

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes