• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Ordre de crida i cerca per a un dels tres acusats del robatori durant el qual va morir el president de la patronal FOEG

2 de Novembre de 2020

Un dels detinguts per l’assassinat de Jordi Comas arriba custodiat pels Mossos d’Esquadra als Jutjats de Sant Feliu de Guíxols, el 27 de maig el 2016. Foto: López M.
Girona (ACN) .- L’Audiència de Girona ha emès una ordre de crida i cerca per a un dels tres acusats de participar en el robatori durant el qual va morir el president de la patronal FOEG. El judici per aquest cas, que va passar el 18 novembre del 2012 a Platja d’Aro, s’havia de celebrar a la Secció Quarta. Però com que aquest processat no s’ha presentat –i no se sap on és- la vista s’ha suspès.

El fiscal ha demanat que quan se’l trobi ingressi directament a presó, però la seva advocada d’ofici ha sol·licitat que se celebri una vista per decidir si se l’engarjola o no. Els tres acusats s’enfronten a penes de fins a 15 anys per haver facilitat l’accés a la casa a tres sospitosos no identificats, que són els qui van cometre l’assalt mortal.
Nou entrebanc en el cas de l’assalt mortal a casa de l’empresari Jordi Comas.
Després d’anys d’investigació, el febrer del 2019 el jutjat ja va acabar arxivant la causa per assassinat. Perquè de tots els detinguts que es van fer en relació amb el cas –fins a una desena- no es va poder determinar qui era l’autor material del crim que va acabar amb la vida del president de la FOEG.
El fiscal, però, sí que considerava que hi havia indicis per portar a judici tres dels acusats. Al seu escrit, sosté que tots tres van prendre part al robatori de Platja d’Aro aquell 18 de novembre del 2012. I que mentre un feia tasques de vigilància, els altres dos es van encarregar de facilitar l’accés a la casa a tres sospitosos més “d’identitat desconeguda”, que són els qui van acabar perpetrant l’assalt i matant l’empresari.Per a aquests tres investigats, el fiscal demana penes de fins a 15 anys de presó. Els imputa delictes de robatori amb força a casa habitada en concurs amb un altre de detenció il·legal. Segons el ministeri públic, els processats sabien que l’empresari i la seva dona es trobaven dins l’habitatge, i que els assaltants “haurien de fer ús de la violència o immobilitzar-los” per aconseguir el botí.
El judici contra aquests tres acusats havia de començar aquest dilluns a la Secció Quarta de l’Audiència de Girona. Però s’ha acabat suspenent i tornant a fixar per al 3 de maig del 2021. El motiu: que un dels tres investigats no s’ha presentat, i tampoc se sap on para.

Per això, l’Audiència de Girona ja ha dictat una ordre de crida i cerca contra ell. No serà la primera que té pendent, perquè ja n’acumula d’altres. El fiscal, Víctor Pillado, ha demanat que si se’l localitza abans del judici, ingressi directament a presó (per assegurar que, quan toqui, se’l porti davant el tribunal).

Sigui com sigui, però, això suposa un nou endarreriment per a la causa. Com a mínim, de mig any. Perquè el president de la Secció Quarta, el magistrat Adolfo García, ja ha avançat que si arriba el 3 de maig i aquest acusat no ha aparegut, el judici contra els altres dos sí que se celebrarà.

Els Mossos d’Esquadra s’emporten un dels detinguts vinculats amb l’assassinat de Jordi Comas després de l’escorcoll al carrer doctor Fleming de Platja d’Aro, el 25 de maig del 2016. Foto: López M. / Pi X.

A Sant Cugat i a Platja d’Aro
Segons recull l’escrit d’acusació, tres dies abans de l’assalt mortal a Platja d’Aro, dos dels acusats van cometre un primer robatori quan van entrar a una casa de Sant Cugat del Vallès enfilant-se a una finestra del primer pis. Un cop dins l’immoble, van robar un cotxe.
El fiscal sosté que aquest mateix vehicle és el que van fer servir el 18 de novembre per desplaçar-se fins a Platja d’Aro. Segons l’acusació pública, el processats van actuar seguint un pla “concertat prèviament” amb el tercer acusat i “altres persones d’identitat desconeguda”.

L’objectiu era assaltar la casa de l’empresari i la seva dona, situada al carrer Verge del Carme de la localitat. La fiscalia indica que, un cop van arribar a l’immoble, els tres acusats van actuar amb un “repartiment perfecte de funcions”. Dos d’ells (els que segons l’acusació pública ja havien robat el cotxe) es van encarregar de forçar l’accés a la casa perquè almenys tres lladres que no s’han pogut identificar duguessin a terme l’assalt. El tercer processat s’encarregava de fer tasques de vigilància.

El fiscal subratlla que els acusats eren “plenament conscients” que el president de la FOEG i la seva dona eren dins la casa i que estaven desperts perquè eren les deu de la nit. Per això, sosté que sabien que l’assalt “s’havia de fer amb ús de violència, així com immobilitzant-los”. Tot i això, van fer un forat amb un trepant al marc d’una de les finestres de la casa i la van obrir. Per aquí va ser per on van entrar els encarregats de materialitzar el robatori, afegeix el fiscal.

Asfíxia
Eren almenys tres però la seva identitat “no s’ha pogut determinar”. Dos d’ells es van “llançar directament” contra l’empresari, que estava al sofà en aquell moment, i li van obstruir les vies respiratòries mentre l’immobilitzaven. “Li van causar la mort per asfíxia, tant per sufocació com per oclusió”, exposa el fiscal.

El tercer sospitós es va dirigir cap a la dona de l’empresari, li va lligar les mans a l’esquena i li va fer recórrer la casa mentre li exigia que indiqués on hi havia la caixa forta. Mentre arreplegaven el botí, els assaltants la van deixar lligada a una cadira. No es va poder alliberar fins una hora després, quan va aconseguir moure’s amb la cadira fins a la cuina i agafar un ganivet amb el qual va tallar les lligadures.

Segons el fiscal, els tres acusats van esperar a la fi de l’assalt i van tornar a les seves localitats enduent-se cadascun una part dels objectes robats pels autors materials de l’assalt. De dins de la casa, els lladres es van endur un telèfon mòbil, 2.500 euros en efectiu, 4.000 dòlars i nombroses joies com una vintena d’anells, quatre rellotges o una desena de braçalets.

El fiscal Víctor Pillado acusa dos dels tres processats d’un delicte de robatori amb força en casa habitada pel cop a Sant Cugat del Vallés pel qual sol·licita 5 anys de presó. Per l’assalt a casa de l’empresari a Platja d’Aro demana 10 anys de presó per a cadascun dels tres acusats a qui atribueix un delicte de robatori amb violència en casa habitada en concurs medial amb un delicte de detenció il·legal. La indemnització en cas de condemna demana que es xifri en fase d’execució.

Arxivat com a: Baix Empordà, Societat, Successos Etiquetat com a: acusat, assalt, Audiència de Girona, crida i cerca, empresari, FOEG, judici, mortal, ordre, patronal, president, robatori, suspendre, vista

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Estat en que va quedar el vapor Provence l'endemà Estat en que va quedar el vapor Provence l'endemà de la seva arribada al moll de Palamós després d'haver estat torpedinat (1917). És una de les imatges que il·lustren l'article "Palamós: Espionatge i contraespionatge durant la Primera Guerra Mundial" de @gabrielmartinroig. El podeu llegir al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamos #portdepalamós #1917 #primeraguerramundial#seglexx #vaixellenfonsat #historia#espionatge #espiesalacostabrava #fotosantigues #premsacomarcal
Foto d'autor desconegut de Llafranc o Tamariu (arx Foto d'autor desconegut de Llafranc o Tamariu (arxiu @paco.dalmau) que il·lustra l'article "Xefles, festes i convits" de @fabregajaume. El trobareu al número 26 d'Empordà Gastronòmic dedicat a les #xefles, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava" 
#empordagastronomic #llafranc #tamariu #palafrugell #gastronomia #historia #tradicions #seglexx #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal #queboniceslempordà #raconsemporda #raconscostabrava
Fulletó propagandístic de l’empresa en la qual Fulletó propagandístic de l’empresa en la qual treballava Richard Schwenke, membre del Partit Nazi i administrador de l’Hogar Alemán de S’Agaró entre 1941 i 1945. És una de les imatges que il·lustren l’article “Servint l’NSDAP en el Sant Feliu de Postguerra (1940-1945)”, de @francesc.bosch.torrent (Professor d’història i cronista). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santfeliudeguixols #sagaro #historia #nazisme #seglexx #1940 #espiesalacostabrava #costabrava #premsacomarcal
Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa