Palafrugell commemora el 75è aniversari de la Declaració dels Drets Humans

Palafrugell.- El dissabte 10 de desembre se celebrarà el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Per commemorar aquesta efemèride, la Taula de Solidaritat i Cooperació coordinada per l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell ha organitzat un seguit d’activitats a Palafrugell per reivindicar que encara queda molta feina per fer en aquest àmbit.
Agenda d’activitats:
• “Ciutat10. El joc dels drets humans”, activitat per a infants de primària i famílies, diumenge 10 de desembre de 10 a 14 hores, a plaça Nova.
• Conte tradicional sahrauí “L’eriçó i el xacal”, per a infants de fins a 6 anys, dimecres 13 de desembre a les 17.30 hores a la Biblioteca Municipal.
• Conferència “Jo no sóc racista, però…” a càrrec de Desirée Bela, dimecres 13 de desembre a les 18 hores a la sala d’actes del Museu del Suro de Catalunya.
• Exposició d’Active Àfrica “Una mirada a Malawi”, fins al 17 de desembre al vestíbul del Teatre Municipal (horari, de dilluns a divendres de 10 a 13 hores).

Declaració Universal dels Drets Humans
El 10 de desembre de 1948, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar, en un recull de 30 articles, els drets humans considerats bàsics i irrenunciables per a tots els éssers humans. Elaborada por representants de totes les regions del món, la Declaració estableix, per primer cop, els drets humans fonamentals que s’han de protegir a tot el món.
Com a llei internacional, és una eina utilitzada sovint per pressionar els governs dels països que no compleixen algun dels seus articles, ja que es tracta d’un document d’obligat compliment per a tots els estats membres de la comunitat internacional. Per tal de vigilar-ne el compliment l’any 2006 es va crear en el si de les Nacions Unides un organisme especial anomenat Consell de Drets Humans de les Nacions Unides.

Tags: activitats culturals, Ajuntament de Palafrugell, benestar social, commemoració, cultura, drets humans, igualtat, multiculturalitat, Palafrugell, racisme, societat
Notícia anterior
El Bisbal Bàsquet perd al Pavelló d’Esports la final de la Lliga EBA contra la CB Boet Maresme Mataró
Notícia següent
Nadal a Sant Feliu de Guíxols

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes