Palafrugell.- L’Associació juvenil Els Trompats organitza, aquest cap de setmana a Palafrugell, el Cicle de conferències “Llavors de Convivència”.
Durant dos dies, diferents ponents i experts passaran pel Museu del Suro per parlar d’igualtat, diversitat i, sobretot, de convivència. L’objectiu del cicle, que començà a gestar-se fa més d’un any arran del Manifest #NoCallarem, és donar veu a les diferents opinions però, sobretot, aportar solucions i idees que ajudin a fer un món més just i igualitari.
El cicle s’iniciarà dissabte 18 de gener a les 10 del matí amb la conferència de Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Families de la Generalitat de Catalunya, acompanyat de Daniela Ortiz, artista i activista d’origen peruà que viu i treballa a Barcelona des de l’any 2007. La seva tasca s’enfoca en temàtiques vinculades amb la immigració, la idea de la nacionalitat, la feina, les diferències entre les classes socials i la qüestió de gènere.
A partir de les 12, els seguirà la taula rodona “Com vivim la diversitat a Palafrugell”, a partir de l’experiència dels coordinadors i usuaris del pis assistit Tallamar. En aquest pis, ubicat a Palafrugell, hi conviuen 10 joves migrants de 16 a 18 anys sense referents familiars. Des del pis assistit, es vetlla perquè aquests joves tinguin assegurades les seves necessitats bàsiques, a més d’oferir-los recursos lúdics i formatius per tal que puguin optar a noves oportunitats facilitant la seva inclusió social. També es fomenta que els joves participin en la comunitat, assistint a activitats organitzades per entitats del municipi, així com altres serveis, propostes i festivitats que es realitzen a l’entorn.
Per la tarda, tancaran la jornada les conferències de Carme Fenoll, cap de gabinet del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Mar Vergés, mestra d’Educació Física a l’etapa d’educació primària i jugadora i educadora de futbol formatiu al Girona FC – UEFA B; seguides de la taula rodona “Com influeix l’esport i la cultura en la convivència a Palafrugell”, amb la participació del Club Handbol Garbí, el Club Hoquei Palafrugell, i les associacions juvenils Birres Braves i Els Trompats.
Diumenge al matí, a partir de les 10, el cicle finalitzarà amb la projecció del documental “Negre de merda” i el posterior debat amb els seus protagonistes, Daura Mangara, Manel Serrat i Abril Martí. El curtmetratge explica la història de superació del raper banyolí, Daura Mangara, immigrant de segona generació. Aquest documental musical es va estrenar l’any 2018 i va guanyar el premi del jurat i del públic a la categoria d’estudiants del Festival In-edit.