Palafrugell posa en marxa el nou Pla Local d’Habitatge

Palafrugell

Palafrugell ja disposa d’un nou Pla Local d’Habitatge (PLH), aprovat en la darrera sessió del Ple celebrada el passat dimarts 30 d’abril. Aquest nou Pla, a desenvolupar entre els anys 2024-2029, determina les propostes i els compromisos municipals en política d’habitatge i és la proposta marc per concertar polítiques d’habitatge amb la Generalitat.

Les polítiques i serveis d’habitatge al municipi es duen a terme des de l’Àrea d’Habitatge, en coordinació amb les serveis d’Acció Social, el servei d’Urbanisme i serveis Jurídics municipals.
La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Palafrugell, Margarita Mauri, destaca que “el Pla assenyala i vol donar resposta als grans reptes vinculats amb les problemàtiques actuals com: el desequilibri entre el baix volum d’oferta de lloguer i la demanda; el preu elevat, tant de lloguer com de compra, que en dificulten l’accés sobretot al col·lectiu de gent jove però també a gent d’edat avançada que vol canviar d’habitatge per un més accessible; la baixa eficiència energètica del parc; el nombre important d’habitatges sense ús ni funció social; i es ocupacions irregulars”.
El PLH és un instrument de planificació i programació d’habitatge, que fa un anàlisi i diagnosi de l’estat de l’habitatge al municipi i articula un pla d’acció que conté els objectius, les estratègies i les propostes d’actuació. Les diverses actuacions es resumeixen en 31 fitxes que contenen accions dirigides a:
• L’accés, preservació i ús adequat de l’habitatge.
• La qualitat de l’edificació i rehabilitació del parc residencial.
• La promoció i noves formes d’accés i tinença d’habitatge assequible.
• La gestió i ampliació del patrimoni municipal vinculat a l’habitatge.
• El planejament i gestió urbanística vinculats a l’habitatge.
• Els recursos, organització i gestió de la informació.
Aquestes actuacions incorporen diverses propostes obtingudes del Procés de Participació Ciutadana, on varen assistir dels diferents col·lectius: joves, entitats, immobiliàries i promotors, i polítics.
El PLH incorpora les previsions del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), del Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge 2022-2037 (PTSH), i altres plans amb incidència en l’habitatge.

Tags: actuacions, Ajuntament de Palafrugell, aprovació, habitatge, Palafrugell, pla local, planificació, ple, serveis, societat
Notícia anterior
Girona crea 9.579 llocs de treball a l’abril, tanca el mes amb rècord d’ocupació i continua reduint atur en un 2,29%
Notícia següent
L’Empordà Music Festival passa d’un a dos dies, oferint un divendres amb entrada gratuïta i propostes emergents

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes