Palafrugell renova fins a l’any 2027 el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància

Palafrugell.- L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, i el president d’UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa, van signar aquest dimecres el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Palafrugell i UNICEF Espanya, en el marc de la renovació del reconeixement de Palafrugell com a Ciutat Amiga de la Infància, amb vigència fins al 31 de desembre de 2027.

D’aquesta manera, Palafrugell fa un pas més en aquesta relació ja que es mantindrà, després de la signatura del conveni, fins a l’any 2027.
L’any 2014 va ser el primer cop que Palafrugell va rebre el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància. La condició posa en valor el compromís del municipi envers els nens, nenes i adolescents, i els seus drets, d’acord amb el que preveu la Convenció sobre els Drets de l’Infant, que es concreta amb l’impuls de polítiques locals que garanteixen el seu benestar i el seu ple desenvolupament. Per fer-ho, el municipi promou la participació d’infants i adolescents, elabora un diagnòstic per conèixer la realitat de la infància i l’adolescència, defineix i executa una estratègia (o pla local d’infància i adolescència) dotada de recursos i aposta per la coordinació entre les diferents àrees municipals. I és que invertir en el benestar dels nens i de les nenes, més enllà d’una qüestió de drets és essencial per al progrés i el desenvolupament de la ciutat d’avui i de demà.
El conveni signat aquest dimecres també preveu altres compromisos, com per exemple, impulsar accions per informar i sensibilitzar sobre la Convenció sobre els Drets de l’Infant, promoure accions formatives en matèria de drets d’infància o col·laborar en les campanyes de sensibilització i les crides de suport a les situacions d’emergència que realitzi UNICEF.
“Ciutats Amigues de la Infància” és una iniciativa internacional que té per objectiu promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant. A Catalunya, 23 municipis –que representen aproximadament el 38% de la població infantil i adolescent– ostenten aquest reconeixement. Al conjunt de l’Estat, la xifra és de més de 300.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, benestar social, col·laboració, conveni, cultura, desenvolupament, drets, infants, nens, Palafrugell, societat, UNICEF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Cap de Setmana Lila amb un ampli ventall d’activitats al voltant del 8M a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura
Notícia següent
Sopar benèfic per a la investigació mèdica, en suport al ciutadà belga que realitza una marxa solidària a peu, d’uns 1.200 quilòmetres, amb destí Palamós

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes