Palafrugell segueix treballant en reduir l’impacte de les espècies invasores

Palafrugell.- Les darreres setmanes, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha realitzat actuacions de control de flora exòtica invasora (FEI) al municipi.

En concret, les tasques s’han centrat en l’eliminació d’ailants (Ailanthus altissima), una espècie exòtica invasora de control prioritari, inclosa al Catálogo Español de Especies Exóticas Invasoras.
Els tractaments s’han portat a terme en diferents àmbits de Llafranc i Calella de Palafrugell, prioritzant aquells poblaments ubicats la zona limítrofa de l’Espai d’Interès Natural (EIN) de les Muntanyes de Begur. L’objectiu dels treballs ha estat frenar la dispersió de l’espècie a l’interior de l’espai natural protegit, i millorar la qualitat ambiental d’aquests espais limítrofs.
Els treballs s’han realitzat seguint el protocol de control químic elaborat per la Diputació de Girona. També s’ha comptat amb el suport econòmic de la mateixa Diputació, a través de la subvenció per executar accions de conservació del patrimoni natural en espais d’interès natural, concretament en la línia de suport als ajuntaments de la demarcació de Girona per a l’eliminació i gestió de flora exòtica invasora en l’àmbit municipal.
Aquestes actuacions donen continuïtat a les accions realitzades amb anterioritat. Entre els anys 2007 i 2023, l’Ajuntament de Palafrugell ha portat a terme una trentena d’intervencions de control de flora exòtica invasora.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, control, espais naturals, espècies invasores, flora, medi ambient, Palafrugell, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Calendari de Fires a Sant Feliu de Guíxols 2023
Notícia següent
La Festa de la Verema de la DO Empordà tindrà lloc el 26 d’agost a Palau-saverdera

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes