Palamós aplicarà a partir de dilluns la nova normativa de les zones d’aparcament verda, blava i vermella

Palamós.- Dilluns 2 de novembre Palamós començarà a aplicar la nova normativa de les zones d’aparcament d’horari limitat existents al municipi.

D’aquesta manera entra plenament en vigor l’Ordenança municipal reguladora de les zones d’estacionament horari limitat, que l’Ajuntament de Palamós va aprovar a finals de 2017, i que en el seu procés d’elaboració i redacció va comptar amb la implicació ciutadana mitjançant la realització de processos de participació.
L’ordenança entra en vigor ara coincidint amb l’inici de les prestacions del nou contracte del servei de control d’aquestes zones d’estacionament que ha estat adjudicat a l’empresa Giropark.
Es tracta d’un total de 1227 places d’estacionament repartides al municipi en zones verda, blava, i també i com novetat, la zona vermella. La zona verda es troba ubicada en els sectors de Cases Noves i Mas Guàrdies (al voltant de l’Hospital), amb 422 places; al barri de la Platja, amb 160 places; i a l’aparcament de l’Arbreda (Cervantes), amb 149 més. La zona blava es pot localitzar a l’àmbit de la platja (passeig del Mar, c/ de López Puigcerver i a l’Av. del President Macià), amb 288 places. Per últim la zona vermella, que s’incorpora per primera vegada, es trobarà situada exclusivament a l’aparcament de l’Arbreda, amb un total de 208 places.
La zona verda seguirà sent gratuïta per a tots els residents al municipi, que també podran gaudir gratuïtament dels primers 30 minuts d’estacionament a la zona blava.
La zona vermella serà de pagament durant tot l’any, a excepció dels usuaris residents que tindran mitja hora gratuïta entre les 9 a 14 h i de les 14 a les 20 h de dilluns a dissabte no festius. La resta del temps hauran d’abonar la tarifa de residents (1 € setmana, 20 cèntims dia). També es modifiquen les taxes aplicades en l’estacionament per a les persones treballadores del municipi, considerades com a usuaris no residents amb dret d’ús.
Les tarifes a la zona del pàrquing de l’Arbreda seran més baixes per a tots els treballadors de Palamós, siguin o no treballadors dins l’àmbit de la zona de l’aparcament. Aquests usuaris passaran a pagar 1 € al dia, rebaixant a la meitat l’import que s’aplicava en l’anterior ordenança. La mateixa tarifa s’aplicarà tant en la zona verda com en la vermella.
Pel que fa als propietaris que tenen la seva segona residència dins l’àmbit de la zona verda, podran gaudir d’una tarifa d’estacionament en aquestes places de 4 € al dia.

Els usuaris considerats com a residents són les persones empadronades a Palamós, conductors de qualsevol vehicle o bé els conductors de qualsevol vehicle que tributi a Palamós. Les persones no residents amb dret d’ús són aquelles propietàries o copropietàries d’un immoble situat dins dels àmbits de les zones verdes i vermelles, que utilitzi de manera habitual un vehicle per accedir a l’immoble. També ho són els treballadors regulars en centres de treball situats dins de l’àmbit del municipi de Palamós.
Per a donar d’alta un vehicle en el règim de resident o no resident amb dret d’ús, o bé per demanar informació en referència a les zones d’estacionament horari limitat, cal adreçar-se mitjançant Telegram o Whatsapp al mòbil 630 030 309 o bé per correu electrònic a OAC@palamos.cat. Tots aquells vehicles que ja consten donats d’alta a la tarifa de treballador o segona residència, es mantindran donats d’alta fins a 31/12/2020 i caldrà renovar-los durant el mes de desembre si cal que segueixin actius.
Cal destacar que la nova ordenança també aplica l’ampliació del temps màxim d’estada que a la zona blava passa de dues a quatre hores, mentre que a les zones verda i vermella, el temps màxim d’estada serà il·limitat.
L’horari de pagament a la zona blava serà de 9 del matí a 20 hores del vespre, durant tota la setmana, en el període del 16 de juny al 15 de setembre. De l’1 d’abril al 15 de juny i del 16 al 30 de setembre, els períodes de pagament es limitaran als dissabtes, diumenges i dies festius.
El mateix horari s’aplicarà a les zones verdes i vermella, que en aquest cas funcionaran tot l’any, de dilluns a dissabte no festius. L’excepció serà el passeig del Mar, el carrer de López Puigcerver i l’avinguda del President Macià, en què el règim serà el mateix que el de la zona blava.
Coincidint amb l’inici d’aplicació dels nous règims tarifaris en aquests àmbits d’estacionament, el personal controlador de les zones verdes, blaves i vermelles, faran tasca informativa als usuaris, ubicant avisos informatius als vehicles que hagin estacionat en zona equivocada, no hagin retirat el tiquet, etc. L’Ajuntament de Palamós també ha elaborat un fulletó informatiu i fa difusió del nou funcionament d’aquestes zones d’estacionament mitjançant xarxes socials.

Tags: ajuntament de Palamós, aparcament, mobilitat, ordenança, palamós, serveis, societat, zona blava, zona verda

1 comentari. Leave new

 • Bon dia, em dic Albert i sóc resident a Palamós.
  Pago els impostos de circulació dels dos Cotxes que tinc.
  La pregunta és:
  Hi ha límit de temps per deixar un dels cotxes aparcat a la zona verda amb dies?

  O pel co trari l’haig de moure perquè hi hagi límit.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Aquesta nit a les 22.45 hores, Sant Feliu de Guíxols i Palamós són protagonistes del programa “Joc de Cartes” de TV3
Notícia següent
Nou servei de recollida de fracció orgànica a Roses

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes