Palamós celebra la tradicional festa de Sant Antoni Abat

Palamós.- Aquest diumenge 22 de gener Palamós va celebrar un any més la festa de Sant Antoni Abat, amb la tradicional benedicció dels animals.

Aquesta activitat que és organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i l’Agrupació Sardanista Costa Brava, compta amb la col·laboració de la parròquia de Santa Maria i de l’empresa La Fleca de l’Empordà.
Les activitats de la festivitat de Sant Antoni Abat a Palamós es varen iniciar a les dotze del matí al passeig del Mar, amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Baix Empordà.
Com és tradicional, la primera ballada de l’any que organitza l’Agrupació Sardanista Costa Brava, és dedicada al mestre i compositor sardanista, Ricard Viladesau, que va morir el 26 de gener de l’any 2005. Tot el programa va girar al voltant de la seva obra i la seva persona.

La benedicció
L’acte de benedicció dels animals es va iniciar a les 13 hores del matí al passeig del Mar, coincidint els Jardins de l’1 d’octubre, i va ser celebrada pel rector de la parròquia de Santa Maria, de Palamós, mossèn Pere Narbón.
Un cop finalitzat l’acte de benedicció dels animals es va fer el lliurament a tots els assistents d’un dels elements tradicionals d’aquesta festivitat.
Es tracta de l’anomenat “Pa de Sant Antoni” que amb motiu d’aquesta celebració i, en molts pobles de la riba mediterrània, es lliura als amos dels animals que participen de la benedicció, amb l’antiga creença de ser un aliment protector d’epidèmies i maleficis del dimoni i fins i tot, tenir una acció preventiva contra tempestes i llamps.
La celebració a Palamós de la festivitat de Sant Antoni Abat, es va recuperar al municipi l’any 2000.

Tags: animals de companyia, benedicció animals, celebració, cultura, festa, palamós, religió, Sant Antoni Abat, societat, tradicions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Es determina la rellevància del procés productiu dels taps de suro en la seva permeabilitat i la influència en l’evolució del vi
Notícia següent
La Xarxa de Polígons del Baix Empordà treballa per promoure el sòl i el sostre industrial de la comarca amb visió de conjunt

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes