Palamós reivindica l’eliminació de la violència envers les dones i impulsa un nou Servei d’assessorament legal especialitzat

Palamós.- Palamós se suma un any més al Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora cada 25 de novembre, amb l’organització de diverses propostes, culturals i reivindicatives, que enguany es difondran majoritàriament per les xarxes socials, i mitjançant les quals seguir sensibilitzant la societat en la lluita contra les actituds masclistes.

Les propostes incloses compten amb la participació de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós, així com del Grup Feminista de Palamós-Calonge, l’Ateneu de Palamós, l’Hospital de Palamós, Cia CobosMika i Cia Gespa Teatre, i les àrees municipals de Biblioteca, Cultura i Joventut.
El programa ha inclòs la realització d’un concurs literari de relats curts contra la violència masclista que organitza l’Ateneu de Palamós; o bé un de fotogràfic, amb el mateix objectiu, que en aquest cas impulsa el Punt Jove. Durant tota la setmana també es pot consultar a la Biblioteca Municipal una mostra documental amb material bibliogràfic (novel·la, narrativa juvenil, còmic) i audiovisual (films, documentals i música) relacionada amb aquesta temàtica.
Dimecres, 25 de novembre, tindrà lloc durant tot el dia el muntatge “Ni una més!!!!”, mitjançant el qual s’ubicaran a la plaça de Catalunya, 80 cadires amb els noms de les 80 dones que han estat assassinades enguany a l’Estat espanyol víctimes de violència masclista. També es faran públics per les xarxes socials municipals els muntatges amb vídeo que s’han realitzat sota el lema “Per un Palamós lliure de violències masclistes”, que recullen, per un costat, les aportacions de membres d’entitats locals en contra de la violència envers les dones; i per l’altra, el realitzat per regidors i regidores de la corporació municipal donant lectura al manifest conjunt que han elaborat en contra d’aquest tipus de violència.
Les propostes seguiran el divendres 27 de novembre, de 19 a 20 hores, amb la presentació per xarxes socials (canal de YouTube de l’Ajuntament de Palamós i l’Instagram d’OnaDance) de “La pell de la Ciutat”. Es tracta d’un projecte comunitari i d’intervenció en l’espai públic que engloba la pintura mural, la poesia i la dansa, organitzat pel col·lectiu TacTiq i el teatre La Gorga, dins el festival OnaDance, el festival de dansa de tardor de Palamós.
Aquest mateix dia a les 18:30 hores, es durà a terme la xerrada “La denúncia com a final de la violència?”, a càrrec de Carla Vall, especialitzada en Dret Penal, i organitzada pel Grup Feminista Palamós-Calonge amb col·laboració amb l’Àrea municipal d’Igualtat. Aquesta ponència es podrà seguir pel canal de YouTube del Grup Feminista Palamós-Calonge, i per la plataforma Zoom. En aquest darrer cas caldrà fer la inscripció prèvia a igualtat@palamos.cat.
Durant la setmana es presentarà per les xarxes socials dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) –Instagram, Twitter, YouTube– la peça de teatre i dansa que realitzen conjuntament la Companyia GespaTeatre de Palamós i la Companyia de dansa CobosMika, amb la col·laboració l’Hospital de Palamós.
Cal destacar també que durant aquests dies té lloc la campanya “Diposita aquí el teu masclisme”, que es basa en la ubicació d’adhesius amb aquest lema, a les papereres dels municipis de tota Catalunya, com a símbol de la lluita contra les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

Nou Servei d’Assessorament Legal per a dones del municipi
L’Ajuntament de Palamós posarà en marxa, el proper dijous dia 26 i coincidint amb la setmana dels actes per a l’eliminació de la violència envers les dones, un nou Servei d’Assessorament Legal per a Dones del Municipi, mitjançant el qual poder oferir a totes les dones de Palamós que ho requereixin, atenció especialitzada en àmbits relacionats amb assessorament legal sobre violències masclistes, dret de família (separacions, divorcis, guardes i custòdia, pensions d’aliments) i informació per la sol·licitud de justícia gratuïta.
Aquest servei comptarà amb una atenció especialitzada, gratuïta i confidencial, esdevenint un punt de referència per a totes les dones de Palamós que necessitin aquest tipus de suport mitjançant el qual es pugui abordar aquestes situacions de manera integral.
Les persones interessades a poder fer algun consulta o bé demanar més informació sobre el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, poden sol·licitar cita prèvia a l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós, a través del telèfon 972 31 31 82, o bé per correu electrònic a igualtat@palamos.cat.

Tags: activitats, ajuntament de Palamós, assessorament legal, celebració, dia internacional, dones, masclisme, palamós, serveis, societat, violència masclista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Estat proposa limitar a 6 persones les reunions de Nadal i endarrerir el toc de queda fins la 1 el 24 i 31 de desembre
Notícia següent
L’Ajuntament de Castelló d’Empúries presenta un pressupost general 2021 flexible, per fer front a la conjuntura econòmica actual

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes