Palamós se suma a la campanya de sensibilització amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal

Palamós.- L’Ajuntament de Palamós se suma a la campanya de sensibilització amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional, que es commemorarà el proper diumenge 15 d’octubre, i que és adreçat al dol per la pèrdua d’un fill durant l’embaràs, el part o el període neonatal.

L’objectiu de la iniciativa és el de fer visible a la societat local la realitat que viuen les famílies que perden el nadó durant la gestació o al poc de néixer.
Amb motiu d’aquesta commemoració internacional, durant tota aquesta setmana la balconada de l’edifici de l’Ajuntament de Palamós s’il·lumina de color rosa i blau, recordant una realitat que, lluny de ser minoritària, es produeix en un 20% dels embarassos.
A l’Estat espanyol, aquestes pèrdues afecten cada any entre 80.000 i 90.000 dones, a les seves famílies i el seu entorn més pròxim.
La mort gestacional, perinatal o neonatal d’un fill o filla –en funció de si la mort és a partir de la setmana 22 de l’embaràs, en els moments previs o posteriors al part o en el primer mes de vida– és una realitat present en força famílies. Avui en dia, el dol lligat a l’arribada d’un infant continua sent un tema tabú a la societat, que invisibilitza aquestes famílies i el seu dolor, i menystenint les seves pèrdues.
Des de l’entitat Unamanita, es treballa en el suport a les famílies que viuen aquesta situació, fomentant iniciatives com la de la campanya de sensibilització que té lloc aquesta setmana, o bé impulsant recursos adreçats a les famílies afectades o bé als professionals sanitaris que les atenen.

Tags: ajuntament de Palamós, campanya, dol perinatal, famílies, palamós, sensibilització, societat, suport
Notícia anterior
El futbol begurenc presenta els seus equips per a la temporada 2023/2024
Notícia següent
51è Aplec de la verge del Bon Viatge de Sant Feliu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes