“Parcs i jardins”, la proposta de Revista del Baix Empordà per aquest estiu

Baix Empordà.- Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del Baix Empordà els nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic, dedicats a “Parcs i jardins” i “La cuina de l’hort”, respectivament.

En el seu número estival, Revista del Baix Empordà proposa un recorregut per alguns dels principals parcs i jardins i també per alguns dels passejos i places dels principals nuclis de població de la comarca, uns més coneguts que d’altres, alguns malauradament desapareguts o “mutilats” i en perill. Amb textos de Carlos Alvarez-Cros, Jordi Frigola, Glòria Jara, Ramir Lacasa, Gabriel Martín, Jaume Ramot, Pau Roig, Narcís Subirana, Temi Vives i Carina Vizcaíno, la revista proposa un viatge històric, patrimonial i mediambiental que en alguns casos és també el relat d’una lluita per preservar espais verds de la fal·lera incansable de la construcció i l’especulació urbanística. I és que igual que els boscos i més enllà del seu valor estètic, els parcs i jardins aporten beneficis indiscutibles per a la salut tant física com emocional: absorbeixen CO2, produeixen oxigen, purifiquen l’aire i l’aigua, redueixen el soroll i són la principal eina en la lluita contra el canvi climàtic i l’escalfament global.
La publicació, com sempre, es complementa amb suculents articles independents sobre la cultura, la història i el patrimoni baixempordanès, entre els que destaquen “El Vescomtat de Cabanyes”, de Jorge Ríos, “El tràfic comercial marítim entre Palamós i les Illes Balears (1929-1965)”, de Rosa M. Masana, “Dorotea de Chopitea i Calella de Palafrugell”, d’Evarist Puig, “Pere Servià Cantó i la vila de Pals”, de Narcís Subirana, o “Jorge Balcázar López ‘Koke’: Un bomber que encén l’espurna de la vida”, de Jazmina Caballero.

Tags: cultura patrimoni, espais naturals, historia, jardins, novetat editorial, parcs naturals, premsa comarcal, Revista del Baix Empordà, societat, zones verdes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El pianista i compositor Manel Camp, distingit amb el Premi Espai Ter 2022
Notícia següent
La Diputació de Girona concedeix més de 2 MEUR a ajuntaments i consells comarcals per a polítiques socials d’habitatge

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes