Baix Empordà.- Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del Baix Empordà els nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic, dedicats a “Parcs i jardins” i “La cuina de l’hort”, respectivament.
En el seu número estival, Revista del Baix Empordà proposa un recorregut per alguns dels principals parcs i jardins i també per alguns dels passejos i places dels principals nuclis de població de la comarca, uns més coneguts que d’altres, alguns malauradament desapareguts o “mutilats” i en perill. Amb textos de Carlos Alvarez-Cros, Jordi Frigola, Glòria Jara, Ramir Lacasa, Gabriel Martín, Jaume Ramot, Pau Roig, Narcís Subirana, Temi Vives i Carina Vizcaíno, la revista proposa un viatge històric, patrimonial i mediambiental que en alguns casos és també el relat d’una lluita per preservar espais verds de la fal·lera incansable de la construcció i l’especulació urbanística. I és que igual que els boscos i més enllà del seu valor estètic, els parcs i jardins aporten beneficis indiscutibles per a la salut tant física com emocional: absorbeixen CO2, produeixen oxigen, purifiquen l’aire i l’aigua, redueixen el soroll i són la principal eina en la lluita contra el canvi climàtic i l’escalfament global.
La publicació, com sempre, es complementa amb suculents articles independents sobre la cultura, la història i el patrimoni baixempordanès, entre els que destaquen “El Vescomtat de Cabanyes”, de Jorge Ríos, “El tràfic comercial marítim entre Palamós i les Illes Balears (1929-1965)”, de Rosa M. Masana, “Dorotea de Chopitea i Calella de Palafrugell”, d’Evarist Puig, “Pere Servià Cantó i la vila de Pals”, de Narcís Subirana, o “Jorge Balcázar López ‘Koke’: Un bomber que encén l’espurna de la vida”, de Jazmina Caballero.