Girona.- El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha recollit aquest dilluns a la tarda, a l’auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el certificat que, per segon any consecutiu, premia la Diputació de Girona amb el cent per cent de transparència en el segell Infoparticipa.
La distinció, atorgada anualment per la UAB, reconeix la qualitat i transparència de la comunicació pública dels ens locals (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) en els seus llocs webs.
En l’acte de lliurament, també hi ha participat el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé; el rector de la UAB, Javier Lafuente, i el director del grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB, entre d’altres.
La d’enguany és la cinquena edició en què s’avalua i es reconeix la comunicació de les diputacions amb aquest segell. La Diputació de Girona l’ha obtingut sempre, per bé que ha estat en els dos últims anys que el seu lloc web institucional (www.ddgi.cat) ha assolit la màxima puntuació. El segell Infoparticipa s’atorga als ens locals que assoleixen un mínim del 85 % d’indicadors positius.
“Aquest és un reconeixement que ens enorgulleix perquè avala la feina que estem fent. Però volem seguir impulsant la transparència i el bon govern acompanyant també en aquest camí les administracions locals de la demarcació“, ha afegit el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas.
El grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB, que és el resultat de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) –l’impulsor de l’Infoparticipa– i el grup de recerca Publiràdio, és el que emet l’informe amb els resultats. En el cas de les diputacions, ho fa basant-se en quaranta-nou indicadors establerts pel ComSET d’acord amb la Llei de transparència. Cada any, aquests criteris d’avaluació es modifiquen i incrementen l’exigència; per tant, és imprescindible la millora contínua de la informació per mantenir la màxima puntuació.
En aquest sentit, l’ens supramunicipal ha aplicat millores de visualització i de continguts en el seu lloc web en el darrer any. S’hi ha habilitat un espai sobre sol·licituds de dret d’accés a la informació pública i un altre per a la planificació de la contractació de campanyes de publicitat institucional, i s’hi han incorporat nous apartats que recullen les mocions presentades al ple, les resolucions judicials definitives o els contactes amb els diferents grups polítics de la corporació.