• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Pere Aragonès entregarà els Diplomes al Mèrit Ciutadà 2022 de Palafrugell

12 de Maig de 2022

Palafrugell.- El President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, entregarà el proper diumenge els Diplomes al Mèrit Ciutadà corresponents a l’any 2022.

Aquest any els guardonats són establiments hotelers històrics de Palafrugell, que van néixer amb el boom del turisme dels anys 60 i 70. L’acte de lliurament, que serà obert al públic, tindrà lloc al Teatre Municipal a les 11:30 hores.
L’objectiu de concedir el guardó honorífic del Diploma al Mèrit Ciutadà 2022 és distingir enguany a aquells establiments hotelers, en actiu, que al llarg de diverses generacions han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients i visitants, tot adaptant-se als canvis en les necessitats turístiques de la ciutadania que s’han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional.
Els establiments que rebran el guardó aquest any 2022 són: Hotel Alga; Hotel Casamar; Hotel Garbí; Hotel La Muntanya; Hotel La Torre; Hotel Llafranch; Hotel Llevant; Hotel Mediterrani; Hotel Montecarlo; Hotel Port Bo; Hotel Sant Roc; Hotel Tamariu; Hotel Terramar; Hostal La Llagosta i l’Hostal Plaja.
Tots ells són establiments hotelers vinculats al sector turístic Palafrugellenc i que han estat regentats pels mateixos vincles familiars durant més de cinquanta anys d’història. En aquest sentit, destaquen per saber mantenir la tradició dels elements locals al llarg de tots aquests anys. Situats als nuclis de Palafrugell, Llafranc, Tamariu i Calella de Palafrugell, al llarg de la seva història han mantingut un equilibri entre la tradició nostrada palafrugellenca i la modernitat de l’adaptació a les noves propostes turístiques del segle XXI.
Els establiments que es proposen per a rebre el guardó d’aquest any 2022 va néixer amb el boom del turisme dels anys 60 i 70 del segle passat, i la gran majoria van obrir les seves portes al voltant d’aquest creixement turístic. Tot i això, hi ha establiments que daten de mitjans dels anys 30, com poden ser el Terramar i Llevant.
D’altra banda, aquest reconeixement també arriba després d’uns anys molt complicats a nivell de la situació econòmica. Tots ells han passat mesos d’extrema dificultat durant la pandèmia provocada per la Covid-19 i també ha estat afectats per la duresa dels darrers temporals, com és el cas dels establiments que es trobem a primera línia de mar. Per aquest motiu, el Diploma al Mèrit Ciutadà suposa una mostra del suport al sector per encoratjar-lo a seguir treballant.

Arxivat com a: Baix Empordà, Cultura, Esports, Societat, Turisme Etiquetat com a: Ajuntament de Palafrugell, cultura, diplomes, historia, hostaleria i turisme, IPEP Palafrugell, lliurament, mèrit ciutadà, promoció econòmica, reconeixement, sector turistic, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"El parc municipal de can Prats de la Carrera", de "El parc municipal de can Prats de la Carrera", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #palafrugell #parcsijardins #natura #urbanisme #cultura #historia #fotosantigues #seglexx #premsacomarcal
"Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cir "Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cirereta", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #gastronomia #cuinaempordanesa #quermanygastronòmic #cuinacatalana #receptes #bacalla #lacuinadelhort #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #menjarbé
Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la bad Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la badia de @visitplatjadaro (actual Port d'Aro), a la dècada de 1920. Imatge de l'Arxiu Municipal de Castell-Platja d'Aro que il·lustra l'article "El Parc dels Estanys, la història d'una lluita", de Carlos Alvarez-Cros i @ramotgarcia (@grupnaturasterna). El podeu llegir al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #platjadaroturisme #castellplatjadaro #portdaro #grupdenaturasterna #imatgesantigues #fotosantigues #seglexx #natura #espaisnaturals #costabrava #emporda #paisatge #premsacomarcal
"Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó "Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó marinat amb pesto i gamba blanca", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #lacuinadelhort #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanet #receptes #palamós #costabrava #premsacomarcal
Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois (1900-1910). Imatge d'Amadeu Mauri (Fons Josep Escortell Cerqueda, AMSFG) que il·lustra l'article "Un passeig pels jardins de Sant Feliu de Guíxols" de Pau Roig. El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #cultura #historia #urbanisme #santfeliudeguixols #guixols #passeigdemar #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #costabrava #emporda  #premsacomarcal
"Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cu "Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cullera amb flors d'aptènia", de @iolandabustos (Xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu l'article i la recepta al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #empordagastronomic #gastronomia #lacuinadelhort #horta #natura #amanida #receptes #menjardecollons #paisatgesdecataluya #cuinacatalana #floracatalana #cultura #premsacomarcal
L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera. Una imatge de Pau Roig que il·lustra l'article de Temi Vives "Els humans necessitem parcs i jardins", que trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #natura #espaisnaturals #jardins #flors #cultura #historia #patrimoni #lapera #pedrinyà #costabrava #raconsemporda #raconscomarquesgironines #queboniceslempordà
Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibrerie Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Parcs i jardins" i "La cuina de l'hort" #empordà #cultura #historia #patrimoni #parcsijardins #natura #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #doemporda #hort #horta #costabrava #premsacomarcal #llegirencatalà
Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva del llibret “La prehistòria i l’antiguitat al @santacristina_aj. Recull de documents sobre l’època”, de Xavier Niell i Ciurana, novè títol de la Col·lecció de Temes Cristinencs de l'@arxiu_santacristina. Molt bona feina! #santacristinadaro #romanyadelaselva #baixemporda #costabrava #prehistoria #megalitisme #antiguitat #historia #gavarres #cultura #patrimoni
L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'imp L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'impuls nòmada" al #palausolterra de la @fundacio.vila.casas a l'@ajtorroella fins al 27 de novembre. La inauguració és aquest dissabte a les 12h  #torroellademontgri #baixemporda #vilacasas #fundaciovilacasas #cultura #fotografia #artcontemporani #nomadlife #nomada #premsacomarcal
#pedresvenerables a #torroellademontgri: gàrgola #pedresvenerables a #torroellademontgri: gàrgola reaprofitada segurament com a element de protecció de la llar a la casa que hi ha al final del carrer dels Dolors cantonada amb el carrer de la Farigola #cultura #historia #patrimoni #patrimonicultural #espaismedievals #raconsmedievals #raconsamagats #escultura #gargoyle #baixemporda #costabrava #queboniceslempordà
Val de proveïment per a espardenyes emès per la Val de proveïment per a espardenyes emès per la Conselleria de Proveïments del @santacristina_aj durant la guerra. És una de les imatges que il·lustren l'article "La repressió franquista a Santa Cristina d'Aro (1939-1944)" d'@artandwordslover, que trobareu al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #santacristinadaro #historia #guerracivil #guerracivilespañola #repressió #franquisme #memoriahistorica #premsacomarcal
Presentació aquest matí a Ca la Pruna de @visitp Presentació aquest matí a Ca la Pruna de @visitpals del Pla estratègic de difusió de la marca #arrosdepals de l'@ajuntament_de_pals amb el suport de la @diputaciogirona, molt bona feina! #arros #productesdelemporda #pals #baixemporda #costabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #estanydepals #molidepals #agricultura #marcadegarantia #premsacomarcal
Ricard Viladesau, Francesc Dalmau, Santiago Bañer Ricard Viladesau, Francesc Dalmau, Santiago Bañeras i la seva cunyada Mònica de la Fuente. Una de les imatges del fons de la família Dalmau que il·lustren l'article de @dpagesicassu "El Dr. Francesc Dalmau vist per Francesc Marco-Palau". El podeu llegir al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #palamos #historia #cultura #medicina #salut #seglexx #personatges #personatgeshistòrics #biografia #entrevista #llibres #fundaciojosepirla #premsacomarcal
Parella de bernats pescaires (Ardea cinerea) feste Parella de bernats pescaires (Ardea cinerea) festejant al voltant del seu niu. Una de les imatges de @rosamatesanz que il·lustren l'article "Els gens de la vida. Una història de sexe (o no...)" de @ramotgarcia (president del @grupnaturasterna). El trobareu al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #ocells #ocellscatalans #naturasterna #natura #bernatpescaire #fauna #fotografia #costabrava #premsacomarcal
Molt contents i orgullosos de rebre del @ccaltempo Molt contents i orgullosos de rebre del @ccaltemporda i el @ccbaixemporda el diploma de reconeixement per l'adhesió a la #marcaemporda i pel compromís amb els seus valors #altemporda #baixemporda #cultura #historia #patrimoni #mediambient #tradició #gastronomia #cuinaempordanesa
"Art romànic: Sant Sadurní de Garrigoles i Sant "Art romànic: Sant Sadurní de Garrigoles i Sant Vicenç de les Olives", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #garrigoles #lesolives #artmedieval #artromanic #romàniccatalà #patrimoni #patrimonicultural #historia #espaismedievals #costabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya #premsacomarcal
Presentació aquest matí al @clubnauticestartit d Presentació aquest matí al @clubnauticestartit de les de les XXVI Jornades Gastronòmiques Sèpia i Clova de l'@ajtorroella i l'@emdlestartit. Del 15 de maig al 15 de juny a @torroellaestartitillesmedes, molt bona feina @enestartit @visitemporda #baixemporda #costabrava #gastronomia #cuinamarinera #sepia #clova #jornadesgastronòmiques #pesca #premsacomarcal
"Pals, vila de pubilles i princeses", de @narcissu "Pals, vila de pubilles i princeses", de @narcissubirana (Membre del Cercle Català d'Història). Podeu llegir l'article complet al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #pals #historia #historiamedieval #pubilles #princeses #ermessenda #dones #donesambhistòria #costabrava #premsacomarcal
"Històries d'un boletaire" i "Cargols amb escamar "Històries d'un boletaire" i "Cargols amb escamarlans i ceps", d'@antequera_cuiner. Podeu llegir l'article i la recepta al número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major" #gastronomia #cuina #cuinacatalana #boletscatalans #boletscatalunya #lacuinadelsbolets #cargols #lacuinadelcargol #cultura #marimuntanya #receptes #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa