Plaça Paco Font Marquès: el parc dels carrers Sant Pere i Santa Teresa de Begur ja té nova denominació gràcies als veïns i veïnes

Begur.- Un total de 444 veïns i veïnes han escollit a través d’un procés participatiu convocat per l’Ajuntament de Begur i obert a tota la ciutadania la denominació del nou parc dels carrers Sant Pere i Santa Teresa.

Així, aquest equipament del municipi inaugurat el juliol del passat any 2020 passarà a anomenar-se a partir d’ara plaça Paco Font Marquès.
Així ho han volgut les més de 400 persones que del 14 al 29 de març van emetre el seu vot en la urna ubicada a l’entrada de l’Ajuntament. Cada veí i veïna podia escollir la seva nomenclatura preferida entre les quatre opcions de nom que va proposar el consistori, i el resultat final de la votació ha estat el següent:
Paco Font Marquès: 169 vots.
Isabel Pi i Ferrer “Senyoreta Isabel”: 129 vots.
Lluís Puig i Ferriol: 61 vots.
Lola Moret i Ferriol: 55 vots.
Vots nuls: 18 vots.
Vots en blanc: 12 vots.
L’Ajuntament -que ara haurà de proposar en sessió plenària la nova denominació del parc- valora molt positivament la xifra de participació assolida en aquesta convocatòria i agraeix la implicació de totes les persones que han pres part en aquest procés.

Paco Font Marquès
Francesc Font Marquès, “Paco Font” (Begur, 1909-1978), va ser emprenedor i “indià”. Emigrà a Ponce (Puerto Rico) durant els anys 30 i en tornar es va casar amb la begurenca Joana Mont Sagué. Visqueren feliçment tota la vida a la casa indiana coneguda com “Can Paco Font”, llindant a la nova plaça.
Aventurer i amant de la lectura, fou una persona de tarannà familiar i afable. Llicenciat en comerç internacional, va ser encarregat de la fàbrica Forgas de suro. Amb posterioritat va erigir una empresa de construcció i transports fins el darrer moment.
També fou alcalde de Begur a finals dels anys 50 i va realitzar nombroses obres de millora pel nostre poble. El seu compromís amb les persones, la seva bonhomia o humanitat van ser els trets que més el van caracteritzar. Generós, altruista i bondadós, fou un autèntic home de paraula. Un begurenc que sempre va tenir obertes per tothom les portes de casa seva i del seu despatx que la seva família ha mantingut intacte en honor a la seva memòria.

Tags: Ajuntament de Begur, begur, nomenclàtor, participacio ciutadana, plaça, procés participatiu, serveis, societat, votació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Acció Climàtica convoca 1 M€ en ajuts per promoure les exportacions de les indústries agroalimentàries de Catalunya
Notícia següent
Campanya de donació de sang a Pals el 17 d’abril

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes