• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Platja d’Aro impulsa un protocol pioner a Catalunya per prevenir i combatre l’assetjament a infants i adolescents

31 de Gener de 2022

Castell-Platja d’Aro.- Platja d’Aro impulsa un protocol pioner a Catalunya per prevenir i combatre l’assetjament a infants i adolescents.

Parteix de la premissa que, si algú pateix “bullying”, no només serà a les aules o al pati. Per això es fa un treball transversal amb escoles, institut, activitats extraescolars i de lleure per crear xarxa i que tothom sàpiga com actuar en cas que saltin les alarmes. El protocol interpel·la directament els infants i adolescents –es fan tallers i xerrades amb ells– i, sobretot, posa el focus en l’educació i l’atenció emocional. Allò prioritari, explica la cap de l’àrea d’Atenció a les Persones, Anna Viñas, és incidir en la prevenció i que el protocol “formi part de l’ADN” tant de l’educació “formal com no formal“.
El nou protocol contra l’assetjament a Platja d’Aro n’actualitza un que es va posar en marca ara fa cinc anys. Segons concreta Viñas, a partir de l’experiència, el que s’ha fet ara és “incorporar nous circuits” per prevenir, detectar i actuar davant casos de “bullying”.
Allò que diferencia aquest protocol de la resta és, precisament, la seva mirada transversal. Perquè a Platja d’Aro, es fa un treball en xarxa no només amb les escoles i l’institut, sinó també amb les activitats extraescolars i de lleure.
“Aquesta mirada tan holística, de fet, respon a un model que permet connectar l’educació formal amb la no formal“, explica la cap de l’Àrea d’Atenció a les persones. “Treballar d’aquesta manera dona coherència; tenim moltíssims espais de coordinació que ens permet abordar-ho tot de manera conjunta, perquè allò que passa al mati pot traspuar a la tarda o a l’inrevés“, concreta Viñas.
El protocol, sobretot, posa l’accent en la prevenció. Part del treball dels educadors, en aquest cas, es fa des de les mateixes aules i els patis. Hi fan xerrades, tallers, parlen amb els nens i adolescents i incideixen en l’educació emocional. “Allò que ens és molt útil és que estem molt a prop dels nois, i que a través del vincle, tant els professors com els educadors podem detectar si hi ha situacions de risc“, explica la cap d’àrea.
Per arribar fins aquí, i concretar el nou protocol, durant els darrers anys s’ha fet molta feina per anar adaptant el que es va engegar el 2016. Per exemple, s’han treballat habilitats socioemocionals a les escoles i instituts (amb 1.060 alumnes des de 4t de primària a 4t d’ESO), s’han fet 170 hores de formació als diferents actors implicats, i se n’han destinades 77 a l’abordatge del “bullying” i el “ciberbullying”.
Anna Viñas explica que, al llarg d’aquests cinc anys, el protocol que hi havia fins ara s’ha hagut d’activar quatre vegades per actuar davant casos confirmats d’assetjament. Però que més enllà d’això, també s’han rebut una dotzena d’alertes per situacions de risc (algunes de les quals, a través d’una aplicació mòbil que es va crear específicament, i que ara s’ha substituït per la que va engegar el Departament d’Educació).

“Un itinerari que doni resposta”
L’alcalde de Platja d’Aro, Maurici Jiménez, explica que l’objectiu del protocol és posar damunt la taula “un itinerari que doni resposta” a les situacions d’assetjament. “I aquest és una mica el factor diferencial; en el cas de Platja d’Aro, al darrere hi ha tota una xarxa d’agents perquè l’espai d’actuació no sigui tan sols l’entorn escolar, sinó que se’n faci seguiment més enllà“, diu l’alcalde.
Jiménez també concreta que, a banda de les activitats escolars i de lleure, quan cal també es treballa amb les famílies. “Prevenir i reconduir aquestes situacions, tant del qui pateix assetjament com de qui el provoca, no es redueix a fer mediació dins la classe; cal anar més enllà en el dia a dia, i això és important a l’hora d’abordar els diferents casos“, subratlla l’alcalde.
I els centres, de fet, també agraeixen aquesta mirada integral que impulsa el nou protocol. La directora de l’escola Vall d’Aro, Llum García, explica que aquest “treball conjunt” permet abordar millor les situacions de risc i actuar si es detecta algun cas de “bullying”. “La formació conjunta, la coordinació amb tota la xarxa d’agents del municipi… Tot això ens ajuda a abordar les situacions des d’un mateix prisma i anar a la una tant a l’hora de prevenir-les com d’actuar per posar-hi remei“, conclou.

Arxivat com a: Baix Empordà, Serveis, Societat Etiquetat com a: activitat de lleure, adolescents, assetjament, Castell-Platja d’Aro, educacio, ensenyament, escoles, extraescolars, infants, instituts, prevenció, protocol, serveis, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Estat en que va quedar el vapor Provence l'endemà Estat en que va quedar el vapor Provence l'endemà de la seva arribada al moll de Palamós després d'haver estat torpedinat (1917). És una de les imatges que il·lustren l'article "Palamós: Espionatge i contraespionatge durant la Primera Guerra Mundial" de @gabrielmartinroig. El podeu llegir al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamos #portdepalamós #1917 #primeraguerramundial#seglexx #vaixellenfonsat #historia#espionatge #espiesalacostabrava #fotosantigues #premsacomarcal
Foto d'autor desconegut de Llafranc o Tamariu (arx Foto d'autor desconegut de Llafranc o Tamariu (arxiu @paco.dalmau) que il·lustra l'article "Xefles, festes i convits" de @fabregajaume. El trobareu al número 26 d'Empordà Gastronòmic dedicat a les #xefles, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava" 
#empordagastronomic #llafranc #tamariu #palafrugell #gastronomia #historia #tradicions #seglexx #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal #queboniceslempordà #raconsemporda #raconscostabrava
Fulletó propagandístic de l’empresa en la qual Fulletó propagandístic de l’empresa en la qual treballava Richard Schwenke, membre del Partit Nazi i administrador de l’Hogar Alemán de S’Agaró entre 1941 i 1945. És una de les imatges que il·lustren l’article “Servint l’NSDAP en el Sant Feliu de Postguerra (1940-1945)”, de @francesc.bosch.torrent (Professor d’història i cronista). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santfeliudeguixols #sagaro #historia #nazisme #seglexx #1940 #espiesalacostabrava #costabrava #premsacomarcal
Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa