Posada en marxa dels grups de suport a persones cuidadores de la Bisbal d’Empordà

La Bisbal d’Empordà.- Ja han començat a la Bisbal d’Empordà els grups de suport per a familiars cuidadors i cuidadores: espais de relació, de suport emocional, d’intercanvi d’experiències i d’ajuda mútua acompanyats per la psicòloga Marina Colomer, de l’Àrea d’Atenció a la Família de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’objectiu és millorar el seu benestar emocional, disposar d’un espai per sentir-se acompanyats/des, prevenir situacions de sobrecàrrega, enfortir les competències de cura i autocura, adquirir eines per afrontar millor el dia a dia, ampliar el coneixement de les demències i crear xarxa.
La primera sessió del Grup de Suport va tenir lloc el passat divendres 29 d’abril a l’Ajuntament Vell amb un notable èxit d’assistència. Aquests grups terapèutics consten de 10 sessions, amb durada d’hora i mitja, en format setmanal i són gratuïts. Van dirigits a familiars que adopten el rol de cuidador/a.
Aquest projecte forma part de l’Àrea d’Atenció psicològica a persones grans o en situació de dependència i les seves famílies, englobat a l’Àrea d’Atenció a la Família de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà. Hi col·labora l’Ajuntament de la Bisbal, amb el finançament de DipSalut (taula de Benestar i Comunitat). Després de la memòria de l’any passat es va detectar un gran nombre de casos de sobrecàrrega de persones cuidadores, arran del recull de dades s’ha decidit incidir i prevenir aquestes situacions.

Tags: atenció psicològica, Consell Comarcal, cuidadora, gent gran, grup de suport, La Bisbal d'Empordà, Salut, Serveis Socials, societat, teràpia assistida

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Commemoració de record a les víctimes del nazisme a Sant Feliu
Notícia següent
Javier Echavarri (ILCA7) i Mònica Azón (ILCA6) es van proclamar campions del XIV Trofeu Calella de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes