Presentació del llibre “Montgrí. Una història de gegants”

Torroella de Montgrí.- El dilluns 23 d’agost, a les 19 hores, es presenta al Museu de la Mediterrània el llibre “Montgrí. Una història de gegants”.

L’activitat és gratuïta i es portarà a terme amb totes les mesures de seguretat i higiene per la prevenció de la Covid-19 que estiguin en vigor en el moment de realitzar-la. Cal inscriure’s prèviament al Museu de la Mediterrània via correu electrònic a l’adreça museu@torroella-estartit.cat o al telèfon 972755180.
El 1608 apareix la primera notícia que parla de l’existència d’un Gegant i d’un Drac a la vila de Torroella de Montgrí i aquí comença tot. Poc més tard, s’hi afegirien la Geganta i l’Àliga i es dota les celebracions i les solemnitats de Torroella amb l’aspecte més popular i modern d’una festa. El Gegant i la Geganta, durant quatre-cents anys, han estat presents a la vila i en l’imaginari col·lectiu torroellenc; estimats, admirats i, a vegades, una mica oblidats.
El llibre és una mirada als fets i esdeveniments festius importants en els què el Gegant i la Geganta, els capgrossos, el Drac, l’Àliga i els músics que els acompanyen han estat protagonistes els últims quatre segles. Però, al mateix temps, és un llibre que posa l’enfoc en l’impacte que sobre la societat torroellenca tenen aquests personatges. El llibre posa en valor les persones que han estat al voltant dels gegants: modistes, cosidores, fusters, metal·listes, perruquers, pintors, conservadors, mantenidors, portadors….
El llibre “Montgrí. Una història de gegants” és fruit de l’extens treball de recerca que es va portar a terme amb motiu de l’exposició que portava el mateix títol i que es va inaugurar al Museu de la Mediterrània el 2019. Una recerca que fa que els gegants de Torroella siguin unes de les figures més ben documentades de tot Catalunya. L’autor del llibre és Xavier Cordomí, que va encapçalar l’equip de recerca format per ell mateix i per Montserrat Castells, Marc A. Muñoz de Bustillo i Daniel Subirà.

Tags: bestiari, cultura patrimoni, gegants, historia, Museu de la Mediterrània, novetat editorial, presentacio, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Denuncien penalment un home per conduir begut i fugir després d’haver provocat un accident a Castelló d’Empúries
Notícia següent
El festival de la Porta Ferrada tanca amb 38.000 entrades venudes i la sensació d’haver assolit “la nova normalitat”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes