Presentació pública de la Comunitat Energètica Local (CEL) de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí.- L’Ajuntament ha organitzat un acte de presentació pública per donar a conèixer el projecte de la Comunitat Energètica Local (CEL) que promou a Torroella de Montgrí (dimarts 8 de febrer, a les 18.30 hores, al Museu de la Mediterrània).

La CEL estarà plenament operativa abans d’acabar l’any. Actualment, s’està preparant el projecte de la instal·lació fotovoltaica a l’Espai Ter i el procés administratiu per tal que la ciutadania s’hi pugui subscriure mitjançant una convocatòria pública.
A l’acte de presentació hi participaran l’alcalde, Jordi Colomí; la regidora de Medi Ambient, Pilar Valls; el tècnic de Medi Ambient, Jordi Bras, tècnic municipal de Medi Ambient, i els tècnics de l’empresa Km0 Energy Núria Gené i Xavi Massa.
Les comunitats energètiques locals són agrupacions d’autoconsum compartit que permeten a la ciutadania consumir energia renovable generada dins del seu propi municipi. Són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a nivell local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.
Les CEL permeten afavorir l’ús d’energies renovables enfront els combustibles fòssils; contribuir a complir els objectius de reducció d’emissions de CO2; fomentar la participació ciutadana en la transició energètica; establir mecanismes per lluitar contra la pobresa energètica i rebaixar la factura elèctrica.
En el cas de Torroella de Montgrí, el punt de subministrament de la CEL estarà situat a la coberta de l’Espai Ter. Tindrà 132 mòduls d’una potència de 460 W cadascun amb una potència pic total de 60,72 kWp. Podrà generar fins a 80.157 kwh a tota la comunitat.
La regidora de Medi Ambient, Pilar Valls, argumenta que aquesta instal·lació representa un tret sortida ja que en un futur proper n’hi hauran d’altres al municipi, amb el propòsit de contribuir a un model de producció d’energia responsable i sostenible a Torroella i a l’Estartit.

Estalvi en la factura elèctrica
Des de l’Espai Ter, la CEL donarà servei a diferents equipaments municipals i s’hi podrien acollir, de moment, fins a un màxim de 80 llars situades dins d’un radi de 2 km de distància de l’Espai Ter. Les persones que s’hi adhereixin podran aconseguir estalvis en la factura elèctrica poden situar-se entre els 300 i 500 euros anuals, en funció de la seva subscripció (1 o 0,5 kWp).
A més, els participants també es beneficiaran d’una plataforma de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics i disposaran d’un Gestor que periòdicament els assessorarà sobre com millorar aspectes energètics.
L’Ajuntament de Torroella de Montgrí posarà a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal·lació FV desplegada a l’Espai Ter, i obrirà un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local.
Aquells ciutadans que resultin seleccionats formaran part de la CEL de Torroella de Montgrí.
Els membres de la CEL, a canvi d’una quota de participació anual:
Rebran l’energia generada de 1 ó 0,5 kWp (que equivalen aproximadament a 3 i 1,5 plaques respectivament) de la instal·lació fotovoltaica municipal, i el conseqüent estalvi directe en factura a final de mes.
Tindran accés a una aplicació que els permetrà visualitzar l’impacte del seu consum i generació, així com el de la comunitat.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, comunitat energètica, energia, energies renovables, estalvi energètic, medi ambient, parc fotovoltaic, presentacio, serveis, societat, Torroella de Montgrí, transició energètica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Prop de 4.000 persones es mouen pel càncer a la cursa d’Oncolliga
Notícia següent
Tot a punt per a l’inici de les obres d’urbanització del carrer Sant Generós a la llar d’infants de Fonteta

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes